«Splendid Palace» demonstrēs dokumentālo filmu «Soļi Jeruzalemē» (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 12.decembrī pl.18.30 kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē tiks demonstrēta dokumentālā filma «Soļi Jeruzalemē» (Footsteps in Jerusalem). Tā veidota kā veltījums mūsdienu Izraēlas dokumentālā kino priekšgājējam, režisoram Deividam Perlovam (David Perlov) un viņa 1963. gadā uzņemtajai filmai «Jeruzalemē» (In Jerusalem).

Desmit gadus pēc Perlova nāves, filma tiks demonstrēta kā starptautisks seanss 50 dažādās vietās visā pasaulē, tostarp arī kinoteātrī «Splendid Palace».

2013. gadā Renens Šors (Renen Schorr), Sam Spiegel Film & TV skolas direktors Jeruzalemē, 50 gadus pēc Perlova filmas, lūdza saviem studentiem uzņemt īsfilmas, iedvesmojoties no slavenā režisora. Tika izvēlētas deviņas studentu filmas, kuras, apvienojot ar 1963. gada Perlova oriģinālo darbu Jeruzalemē (In Jerusalem), veidoja jaunu filmu par pilsētu «Soļi Jeruzalemē» (Footsteps in Jerusalem), kas būtiski mainījusies ne tikai demogrāfiskajā un politiskajā, bet arī ekonomiskajā un kultūras aspektā.

Filmas kurators: Renen Schorr, mākslinieciskais konsultants: Yael Perlov, Dan Geva, izstrāde: Einat Ohana

Režisori: David Perlov, Dan Geva, David Ofek, Nadav Lapid, Benjamin Freidenberg, Moran Ifergan, Yarden Karmin, Amichai Chasson un Elad Schwartz, Boaz Frankel un Yair Agmon, Nayef Hammoud un Yotam Kislev

Producents: The Sam Spiegel Film & TV School, Jerusalem

  • Filma ivritā, ar subtitriem krievu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Tulkojums latviešu valodā tiek nodrošināts ar Izraēlas vēstniecības Latvijā atbalstu.
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu