Decembrī «Splendid Palace» repertuārā Eiropas kinoakadēmijas godalgotās filmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Berlīnē, piedaloties šī gada Eiropas kinoakadēmijas goda viesiem – kino dīvai, franču aktrisei Katrīnai Denēvai un izcilajam spāņu režisoram Pedro Almodovaram, kuriem šogad tika pasniegtas balvas par mūža ieguldījumu un ieguldījumu Pasaules kinematogrāfā, tika paziņoti Eiropas kino balvas laureāti.

Par Eiropas gada labāko filmu šogad atzīta itāliešu režisora Paolo Sorrentino «Dižais skaistums» (La Grande Bellezza), kas saņēma arī balvas par Labāko režiju un Labāko montāžu, kā arī par galvenā varoņa Džepa Gambardella lomu filmā Labākā Eiropas aktiera balva piešķirta Tonijam Servillo (Toni Servillo).

Par šī gada Eiropas gada komēdiju nosaukta romantiskā dāņu filma «Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs» (Love is All You Need, rež. Sussane Bier) ar Pīrsu Brosnanu un Papriki Stēnu un Sebastianu Jesenu galvenajās lomās.

Labākās Eiropas aktrises balva Verlei Batensai (Veerle Baetens) par Elizas lomu filmā beļģu drāmā «Pārrautais aplis» (The Broken Circle Breakdown, rež.Felix van Groeningen). Filmai šogad ticis visvairāk arī Eiropas kinoakadēmijas nominācijas (Eiropas gada labākā filma, Labākais režisors, Labākais scenārijs, Labākais aktieris). Filma kino «Splendid Palace» būs skatāma no nākamās piektdienas, 20.decembra.

Eiropas gada atklājums šogad vācu melnbaltā filma «Oh Boy» (rež.Jan Ole Gerster) ar Tomu Šillingu (Tom Schilling) galvenā lomā. Eiropas kinoakadēmijas balva par Labāko scenāriju Fransuā Ozonam (François Ozon) par filmu «Mājā» (Dans La Maison) ar Fabrisu Lučini (Fabrice Luchini) un Kristīni Skotu Tomasu (Kristin Scott Thomas) galvenajās lomās.

Kinoakadēmijas balva par labāko skaņu šogad tika piešķirta Matcam Mulleram un Ērikam Mišijevam (Matz Muller & Eric Mischijew) par filmu «Paradīze: Ticība» (Paradise: Faith, rež. Ulrich Seild). Visas iepriekš minētās Eiropas godalgotās filmas decembrī būs skatāmas kinoteātra «Splendid Palace» repertuārā.

Eiropas kinoakadēmijas balvas šogad Berlīnē pasniegtas jau 26.reizi. Pavisam kopā tika sadalītas balvas 21 nominācijā. Pilns šī gada laureātu saraksts: «europeanfilmawards.eu». Nākamgad prestižais Eiropas kino gada notikums norisināsies Rīgā.

  • Iepazīties ar repertuāru, kā arī iegādāties biļetes, var «splendidpalace.lv» un «bilesuserviss.lv».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu