Pārceltajā spēlē «Galatasaray» izcīna vietu Čempionu līgas 1/8 finālā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sniega dēļ pārceltajā UEFA Čempionu līgas mačā šodien Turcijas komanda Stambulas «Galatasaray» ar 1:0 (0:0) savā laukumā uzvarēja Itālijas čempionvienību Turīnas «Juventus», iekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Kā zināms, otrdienas vakarā tiesnesis pārāk lielā sniega dēļ pēc 31 aizvadītas minūtes bija spiests pārtraukt spēli, jo vairs nebija redzamas pat laukuma līnijas. Tobrīd rezultāts bija neizšķirts 0:0, bet pēcāk tika nolemts, ka spēle atsāksies trešdien pa dienu un mačā tiks nospēlētas atlikušās 59 minūtes.

Šodien laika apstākļi nebija ievērojami labāki, tomēr mačs, kurā mājiniekiem bija nepieciešama tikai un vienīgi uzvara, tika izspēlēts. Vienīgie vārti tika gūti cīņas izskaņā - 85. minūtē, kad par varoni kļuva pazīstamais Nīderlandes izlases pussargs Veslijs Sneiders. Arī atlikušajās minūtēs bīstamus momentus spēja izveidoti tieši «Galatasaray» futbolisti, pelnīti iekļūstot izslēgšanas cīņās.

Līdz ar to «Galatasaray» kļuvusi par pirmo Turcijas klubu, kas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīru pārvarējusi divus gadus pēc kārtas.

Pirmo vietu B apakšgrupa izcīnīja Spānijas grands Madrides «Real», kas sešās spēlēs tika pie 16 punktiem, bet «Galatasaray» pietika ar septiņiem punktiem, lai ieņemtu otro vietu. «Juventus» šīs sezonas apakšgrupu turnīru noslēdza ar sešiem punktiem un pavasarī uzsāks dalību UEFA Eiropas līgas izslēgšanas cīņās, bet Dānijas spēcīgākā komanda «FC Kobenhavn» ar četriem punktiem ieņēma pēdējo vietu apakšgrupā.

Pēdējās UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra spēles tiks aizvadītas trešdienas vakarā.

Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu