D. Dukurs: Iespējama krāpšanās ar laikiem Leikplesidā (146)

bobslejs.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pavisam sensacionālu vēsti sestdienas vakarā pavēstījis Latvijas izlases treneris skeletonā, brāļu Dukuru tēvs Dainis Dukurs. Iespējams, amerikāņi Leikplesidā Pasaules kausa izcīņas posmā krāpušies ar laikiem un rezultātiem. 

Lietas būtība. Kad pirmo braucienu skeletonā veicis Martins Dukurs, skaitļi uz tablo vēstījuši 53,81, bet pāris sekundes vēlāk jau iededzies cits skaitlis 54,21, tas ir, par 0,4 sekundēm sliktāks laiks.

Martins nav veicis ideālu braucienu, taču vairāk realitātei atbildis pirmais skaitlis un to fonā arī nofilmējis mūsu komandas operators. Izlases treneris Mareks Mezencevs nekavējoši uzrakstījis protestu un iesniedzis to žūrijai. Tā izskatījusi šo iesniegumu, bet nekādas sankcijas nav pieņēmusi. Martins esot bijis tik nikns, ka teicies nebraukt otro braucienu, kaut vēlāk ir to veicis.

Kā zināms, skeletonā pēc daudzu gadu pārtraukuma uzvarējis amerikānis, konkrēti Metjū Antuāns. Skaidrs, ka nokrāptas 0,40 sekundes ir daudz un ar šādu braucienu Martins pirmajā braucienā būtu bijis pirmais. Apstiprinājums minētajam,- arī Vācijas izlases galvenais treneris bobslejā Kristofs Langens esot piegājis pie Sanda Prūša un teicis, ka rezultāti un laiki esot visai aizdomīgi. Vācieši ar visu labo braukšanu nav bijuši konkurētspējīgi ar amerikāņiem.

Iespējams, ka lietas būtība nav saistīta ar Martinu, bet ar pašu amerikāņu laikiem, no kuriem ik braucienā atskaitītas dažas sekundes desmitdaļas.

Kā zināms, amerikāņiem Leikplesidā ir liels triumfs un arī bobslejā divniekos viņi ieņēma pirmās trīs vietas. Nerunājot par lielmeistaru Holkombu, trijniekā ir arī ne visai pieredzējušie Keningems un Batners, turklāt viņu uzrādītie ātrumi trases beigu daļā ir gluži vai neticami, salīdzinot ar citiem labiem braucējiem.

Vēl viens labs piemērs - sievietēm skeletonā uzvarēja Noela Paikusa-Peisa, kura starta ieskrējienā bija par 0,92 sekundēm lēnāka par Aleksandru Tretjakovu , bet ar visai līdzīgu braukšanu viņas ātrums beigās ir aptuveni par 0,5 km/h lielāks par Tretjakovu. Pat neraugoties uz to, ka vīriešu skeletonā braucējs kopā ar kamanām ir krietni smagāks un vēl ar handikapu 0.92 sekundes startā pēc neviena fizikas likuma nevarētu būt lielāks ātrums trasē.... Pikusai Peisai bija....

Dainis Dukurs norāda, ka iespējamā krāpšanās Leikplesidā ir viena lieta, bet pavisam kas cits iespējamās blēdības olimpiskajos Sočos, kur medaļām būs pavisam cita cena. Kaut kas aizdomīgs jau bija vērojams Soču treniņnedēļā, kad kāds pavisam nepazīstams krievu bobsleja pilots pat faktiski bez starta ieskrējiena distanci veicis par aptuveni sekundi atrāk nekā pārējie....

Olimpiskās spēles tuvojas, arvien lielāka cīņa arī ārpus trases. Medaļas skaita visi, arī lielvalstis, un, jo īpaši tās, lai arī ko neteiktu. Leikplesida iezvanīja pirmo trauksmes zvanu, ka ne viss ir godīgi. Raudzīsim, kā būs tālāk.... Mūsu skeletonisti atgriezīsies no ASV otrdien.

Komentāri (146)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu