Tamanes komanda dramatiskā Eirolīgas spēlē pārspēj Baško-Melnbārdes klubu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Pie dramatiskas uzvaras FIBA Eirolīgas turnīra spēlē trešdien tika Zanes Tamanes pārstāvētā Polijas čempionvienība Krakovas «Wisla Can-Pack», kas izbraukumā ar 74:72 (21:25, 11:13, 24:16, 18:18) pārspēja citas latvietes Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvēto Francijas komandu Monpeljē «Lattes».

Trīs minūtes pirms cīņas beigām Krakovas klubs bija vadībā ar 70:65, bet divas ar pusi minūtes pirms fināla svilpes viešņas atradās vadībā ar 72:68. Turpinājumā «Lattes» komanda neizmantoja iespējas ar soda metienu palīdzību pārņemt vadību, tā vietā panākot vien neizšķirtu 72:72, bet «Wisla Can-Pack» vienības labā uzvaru nesošo grozu 49 sekundes pirms spēles noslēguma guva amerikāniete Žantele Lavendera.

Tamane laukumā pavadīja 16 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, raidot grozā divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Vēl viņas kontā bija divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pieļautas kļūdas un trīs piezīmes.

Tikmēr Baško-Melnbārde nospēlēto 19 minūšu un piecu sekunžu laikā punktus neguva, kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā un visos trīs tālmetienos. Latviete izcēlās ar četrām kļūdām, toties iekrāja divas bumbas zem groziem, vienu rezultatīvu piespēli un vienu pārtvertu bumbu.

B apakšgrupas kopvērtējumā pārliecinoša līdere ar sešām uzvarām sešās spēlē ir Stambulas «Fenerahce», «Wisla Can-Pack» ar trim uzvarām ieņem trešo vietu, bet «Lattes» ar divām uzvarām atrodas ceturtajā pozīcijā.

Citviet sagrāvi piedzīvoja Ievas Krastiņas pārstāvētā LViļņas «Kibirkštis-Viči», kas savā lakumā ar 39:90 (11:25, 11:21, 4:24, 13:20) atzina Turcijas kluba Stambulas «Galatasaray OdeaBank» pārākumu.

Krastiņa laukumā pavadīja gandrīz 25 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot četrus no pieciem soda metieniem, toties kļūdoties visos četros tālmetienos. Latviete izcīnīja divas atlēkušās bumbas un veica vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra divas bumbas un bloķēja vienu metienu.

C apakšgrupā «Kibirkštis-Viči» ar divām uzvarām sešos mačos atrodas piektajā pozīcijā septiņu komandu konkurencē.

Ceturtdien laukumā dosies arī Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā turnīra čempionvienība Jekaterinburgas UGMK no Krievijas, kas ar četrām uzvarām tikpat spēlēs pašlaik ir A apakšgrupas līdere.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu