«Latvijas Krājbankas» īpašnieks Antonovs sniedzis vērtīgas liecības par Lembergu,Šķēli un Šleseru (119)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēc divu gadu ilgās izmeklēšanas «Latvijas Krājbankas» lietā policija pabeigusi darbu un materiālus nodevusi prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai īpašniekam Vladimiram Antonovam, valdes priekšsēdētājam Ivaram Priedītim un citiem valdes locekļiem, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Policija lūgusi uzrādīt apsūdzības sešām personām, kas atbildīgas par «Latvijas Krājbankas» bankrotu.

Apsūdzību lūdz uzrādīt par līdzekļu piesavināšanos, piesavināšanās atbalstīšanu, dienesta pilnvaru pārsniegšanu un grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu pret sešām personām, viņu vidū Antonovu un Priedīti. Prokuratūra policijas materiālus saņēmusi 28.decembrī.

Policijai izdevies saņemt atbildes uz pieprasījumiem tiesībsargājošajās iestādēs Austrijā un Luksemburgā. Uz šo valstu bankām Antonovs kopā ar Priedīti bija pārskaitījuši Krājbankas naudu. Tas ļāvis nostiprināt pierādījumus.

Policija arī vairakkārt pratinājusi gan Vladimiru Antonovu, gan viņa tēvu Aleksandru Rīgā un Londonā.

Pēc «Nekā personīga» rīcībā esošajām ziņām, izmeklētāji saņēmuši vērtīgas ziņas par politiķu Andra Šķēles, Aināra Šlesera un Aivara Lemberga lomu «airBaltic» kreditēšanā, ko veica «Latvijas Krājbanka».

Antonovs jau kopš bankas kraha publiski atzinis, ka bijis spiests blēdīties. Latvijā ietekmīgu cilvēku uzstājības dēļ bankai esot nācies investēt naudu «airBaltic». Baņķierim piedraudēts, ka pretējā gadījumā pašvaldības un Satiksmes ministrijas iestādes izņems savus noguldījumus.

Pēc bankas kraha Antonovi darīja visu, lai Latvija nepieprasītu izdošanu, viņš izteica gatavību sadarboties ar izmeklētājiem un bankas likvidatoriem. Vēl šovasar eksbaņķieris solīja atdot Raimondam Paulam visu noguldīto naudu līdz ar procentiem. Tomēr līdz šim tā arī nav ar komponistu sazinājies.

Policija vēl nav saņēmusi atbildes uz tiesiskās palīdzības lūgumu no Krievijas. Ja to saņems, tad, iespējams, apsūdzību papildinās.

Komentāri (119)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu