«Kino Bize» šogad plāno plašāk izvērst filmu izplatīšanu un āra kino rādīšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mesq, CC BY-NC 2.0

«Kino Bize» šogad plāno plašāk izvērst filmu izplatīšanu un āra kino rādīšanu, kā arī turpināt jau iesākto, stāstīja kinoteātra vadītājs Māris Prombergs.

Prombergs stāstīja, ka kinoteātrī «Kino Bize» pagājušā gada laikā aizsāktas vairākas tematiskas programmas. Rīkotas arī diskusijas, kā arī jaunu un pazīstamu kino pētnieku lekcijas. «Kino Bize» šogad sarīkots Rīgas Pasaules filmu festivāls, tāpat notikušas arī Latvijas jauno režisoru filmu pirmizrādes. «Kino Bize» piedalījies festivālos «Homo Novus» un «2Annas», kā arī veidojis īpašu latviešu režisoru filmu programmu Ūmeo filmu festivālā Zviedrijā.

Prombergs stāstīja, ka pagājušajā gadā aizsākta arī repertuāra filmu izrādīšana citās Latvijas pilsētās - Kuldīgā, Jēkabpilī, Valmierā un citās. Apkopojot padarīto, viņš pauda, ka kinoteātrim pagājušais gads ir bijis ražīgs. Kinoteātrī organizētas 28 filmas regulārajā repertuārā un 70 - īpašos tematiskos vakaros. «Kino Bize» notikušas 18 diskusijas par sociāli politiskām tēmām, kā arī 12 lektoru uzstāšanās ar filmu analīzi. Kinoteātri ar biļetēm un ielūgumiem 2013.gadā apmeklējuši 2966 skatītāji.

«Kino Bize» ir neliels, mājīgs 30 sēdvietu kinoteātris Kaņepes Kultūras centrā, Rīgā. Tā programmu veido jaunas, neatkarīgi producētas filmas un video no visas pasaules, kā arī tematiski veidotas retrospekcijas, lekcijas un īpašie notikumi. «Kino Bize» pastāv tikai nedaudz ilgāk par gadu - no 2012.gada 26.novembra.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu