Viņķele: Labklājības ministrijā jaunrade nav iespējama tuvākos piecus gadus (168)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Brīdī, kad tiek veidota jauna valdība, jauna koalīcija, ministriem ir jārēķinās ar situāciju, ka amati var tikt pārdalīti starp partijām un tos var nākties zaudēt, tā sarunā ar BNS pavēstīja labklājības ministre Ilze Viņķele, komentējot izskanējušo iespēju, ka viņas pašreizējais amats Laimdotas Straujumas valdības veidošanas procesā varētu tikt Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS).

Viņķele pauda pārliecību, ka laikā, ko nostrādājusi šajā amatā, viņa ir izdarījusi «visu, kas ir viena ministra spēkos».

Līdz šim esot izveidots gan Labklājības ministrijas ilgtermiņa darba plāns, gan arī saņemti uzdevumi no Ministru kabineta, kurus ir nepieciešams realizēt. «Darba plāns ir izveidots tāds, ka tur neko mainīt faktiski nav iespējams un jaunajam ministram neko neatliks, kā vien to realizēt. No ministra gan būs atkarīgs tas, cik ātri vai lēni šie darbi tiks izdarīti, bet paveikt tos vienalga vajadzēs. Jebkurā gadījumā darbu plāns ir tāds, ka ZZS Labklājības ministrijas darbā neizdosies ieviest nekādu jaunradi tuvākos piecus gadus ieviest neizdosies,» tā Viņķele.

Savukārt ZZS pārstāvis Uldis Augulis norādīja, ka šobrīd vēl neesot skaidrības, kāds īsti būs ministru portfeļu sadalījums starp partijām, taču ZZS rindās ir bijušie ministri, kuri būtu gatavi atgriezties darbā valdībā. Uz jautājumu, vai Augulis būtu gatavs atgriezties darbā valdībā, tostarp labklājības ministra amatā, Augulis atbildēja: «Man par to būtu jādomā, taču šādu iespēju es neizslēdzu.»

Komentāri (168)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu