Sainss kļūst par «Dakaras» rallijreida kopvērtējuma līderi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spānis Karloss Sainss trešdien uzvarēja prestižā «Dakaras» rallijreida ceturtajā posmā vieglo automobiļu klasē, pārņemot līderpozīciju kopvērtējumā.

Ar SMG braucošais spānis, kurš ir 2010.gada sacensību uzvarētājs, trešdienas posmu veica piecās stundās 20 minūtēs un 32 sekundēs, par sešām minūtēm un četrām sekundēm apsteidzot pērnajā gadā uzvarējušo francūzi Stefanu Peterhanselu («Mini»). Savukārt trešais vēl divas minūtes un 54 sekundes nopakaļus finišēja Nasers al Atija no Kataras («Mini»).

Tikmēr līdzšinējais kopvērtējuma līderis Nani Roma no Spānijas («Mini») šoreiz ierindojās piektajā vietā 14 minūtes un astoņas sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā Sainss tagad par divām minūtēm un sešām sekundēm apsteidz Romu, bet trešais vēl četras minūtes un 54 sekundes nopakaļus ir al Atija.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Māris Saukāns, kurš ir krievu braucēja Antona Grigorova stūrmanis, šoreiz posmā ieņēma 43.vietu, uzvarētājam zaudējot divas stundas 18 minūtes un 16 sekundes. Kopvērtējumā ar «OSCar» braucošā ekipāža atrodas 52.vietā, Sainsam zaudējot astoņas ar pusi stundas.

Motociklu klasē trešdien nepārspēts palika spānis Pedrero Garsija («Sherco»), kurš par 29 sekundēm apsteidza čīlieti Lopesu Kontardo (KTM). Savukārt trešais sekoja spānis Marks Koma (KTM).

Kopvērtējumā līderis gan joprojām ir ar «Honda» braucošais spānis Hoans Barreda, kurš par trim minūtēm un desmit sekundēm apsteidz Komu.

Šīgada «Dakaras» rallijreidā sportisti 13 posmu garumā sacenšas no Argentīnas pilsētas Rosario līdz Valparaiso pilsētai Čīlē.

«Dakaras» rallijreids, kurā pērn nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, sesto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu