Mūzikas namā «Daile» pirmie mēneši aizvadīti spraigi, ir plaša mākslinieku interese (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas namā «Daile» pirmie mēneši aizvadīti spraigi. Zadovska stāstīja, ka mūzikas nams tika atvērts tieši gada beigās, kad tradicionāli paredzams vislielākais apmeklējums. Mūzikas nama vadītāja norādīja, ka par to, cik veiksmīgi strādā «Daile», varēs runāt pēc gada, tomēr pašlaik Zadovska par darba trūkumu nesūdzējās. Viņa pauda, ka par «Daili» ir plaša interese no mākslinieku puses.

Divos darbības mēnešos mūzikas namā «Daile» notikusi Jāņa Lūsēna koncertizrāde «Pus es», Lūsēna un Māras Zālītes mūzikls «Meierovics». «Dailē» noticis koncertuzvedums «Teleports», kurā piedalījās Artūrs Cingujevs, Valters Pūce un Toms Grēviņš. Decembrī notika Ziemassvētku koncerti «Šai svētā naktī», kurā Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces un Jāņa Lūsēna dziesmas izpildīja solisti Kristīne Zadovska, Uģis Roze un Zigfrīds Muktupāvels.

Koncertizrāde «Pus es» guvusi skatītāju atsaucību un ir izvirzīta «Dienas» gada balvai kultūrā nominācijā «2013.gada spilgtākais notikums mūzikā». Mūzikas albums «Pus es» izvirzīts ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2013» nominācijā «Labākais koncertuzveduma un teātra mūzikas albums».

Zadovska atzīmēja, ka «Pus es» mūzikas namā «Daile» varēs vērot arī 18.janvārī. Savukārt 1.februārī mūzikas namā uzstāšoties Sergejs Jēgers, kura programmā izskanēs Džulio Kačīnī, Georga Frīdriha Hendeļa, Henrija Persela, Lūsēna, Romualda Kalsona un citu komponistu skaņdarbi.

Visu mīlētāju dienā, 14.februārī, mūzikas namā «Daile» notiks koncerts «Tev». Tajā skanēs Kalniņa un Lūsēna dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem, kuras izpildīs Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels un Andris Ērglis.

24.februārī, 4.martā un 23.martā noritēs Ojāra Vācieša un Imanta Ziedoņa sarakstes lasījums ar Jēkaba Nīmaņa radītām skaņu partitūrām - uzvedums «Vēstule draugam». Vēstules lasīs un izspēlēs aktieri Kaspars Znotiņš un Vilis Daudziņš.

22.februārī «Dailē» viesosies Aija Andrejeva ar koncertuzvedumu «Mežā». Tajā skanēs Kārļa Lāča kompozīcijas ar Māras Zālītes dzeju. Savukārt 6.martā mūzikas namā noritēs Kaspara Znotiņa režisētais koncertuzvedums «Vēstules». Zadovska pastāstīja, ka tas ir «Latvijas koncertu» projekts, kurā uzstāsies Latvijas Radio koris un mecosoprāns Ieva Parša, kā arī pianists Sergejs Osokins. Koncertprogrammā izskanēs Gija Kančeli, Arvo Perta, Valentīna Silvestrova skaņdarbi.

Zadovska pauda, ka, iespējams, šogad īstenošot arī «Kaupēn, mans mīļais» iestudējumu. Bērniem šogad paredzēts uzvedums «Čigānmeitēns Ringla».

Jau ziņots, ka mūzikas nams «Daile» atrodas bijušā kinoteātra telpās Krišjāņa Barona ielā 31. Mūzikas namā «Daile» plānots nodrošināt vidēji ap 20 kultūras pasākumiem mēnesī, piedāvājot apmeklētājiem dramatiskus un muzikālus iestudējumus, klasiskās, džeza un akustisku koncertu programmas. Mūzikas namā iecerēts spēlēt izrādes un koncertprogrammas gan mazajiem skatītājiem un ģimenēm, gan dažādu mūzikas žanru cienītājiem visos vecumos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu