Holivudas aktieri Nepālā uzņem filmu par Everestu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Holivudas aktieri Džeiks Džilenhols un Džošs Brolins ieradušies Nepālā, lai uzņemtu filmu par Everesta virsotnes iekarošanu, pirmdien paziņoja Nepālas amatpersona. Brolins un Džilenhols spēlēs galvenās lomas bestsellera «Into Thin Air» ekranizācijā. Tajā stāstīts par 1996.gada neveiksmīgo mēģinājumu sasniegt pasaules augstāko kalna virsotni, kas prasīja astoņu cilvēku dzīvības. Filmas režisors būs islandietis Baltazars Kormakurs.

«Vietējais kino aģents Baltazara Kormakura vārdā lūdza atļauju filmēšanai, kas viņam pirms trim dienām tika dota,» norāda valdības pārstāvis. Džilenhols atveidos amerikāņu ekspedīcijas līderi Skotu Fišeru, kurš gāja bojā spēcīgajā vētrā. Savukārt Brolins spēlēs izdzīvojušo ārstu Beku Vetersu.

Amerikāņu žurnālists Džons Krakauers, kurš piedalījās ekspedīcijā, 1997.gadā izdeva grāmatu par notikušo traģēdiju. Tā kļuva par bestselleru. Ik pavasari simtiem cilvēku uzkāpj Everesta virsotnē, bet vēl tūkstošiem citu dodas uz vienu no divām alpīnistu nometnēm aptuveni 5000 metru augstumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu