Brazīliešu nominācija Oskaram «Kaimiņu trokšņi» kinoteātrī «Kino Bize» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 17. janvārī plkst. 18:00 kinoteātris «Kino Bize» atsāks regulārā repertuāra izrādīšanu ar Baltijas pirmizrādi brazīliešu filmai «Kaimiņu trokšņi», kas labi papildinās ieskatu Brazīlijas kinematogrāfā un ikdienā, ja vienīgais, ko līdz šim esat redzējuši, ir Fernando Mereijesa kulta filma «Dievu pilsēta», kas vairāk nekā pirms desmit gadiem pilnībā pārņēma kino pasauli.

«Kaimiņu trokšņi» ir brazīliešu kinorežisora Klebera Mendosas Fiļju debijas filma, kas spējusi aizgrābt skatītājus un kino kritiķus, kā arī iekrāt jau vairākas godalgas filmu festivālos no Sanpaulu līdz Roterdamai, Sidnejai, Toronto un Riodežaneiro. Tāpat «Kaimiņu trokšņi» kā labākā filma no Brazīlijas ir izvirzīta februārī gaidāmajai Oskara pasniegšanas ceremonijas balvai par labāko ārzemju filmu.

Filma «Kaimiņu trokšņi» stāsts tiek atklāts kā nejaušs nakts murgs dienas gaismā. Dzīve kādā vidusšķiras rajonā pāris kvartālus no pludmales Resifē, Brazīlijā negaidīti izmainās līdz ar privātās apsardzes firmas ierašanos. Filma seko vairāku personāžu ikdienas sadzīvei un, lai arī varētu likties, ka nekas daudz nenotiek, gaisā uzkrājas arvien biezāka nolemtības smaka.

Pilsētas kvartālu, kur mitinās turīgas ģimenes un to kalpi un kuru pārvalda novecojošs patriarhs ar saviem dēliem, pieaugošā ritma intensitātē pārņem arvien lielāks nemiers. Kad pārvaldnieks negribīgi darbā pieņem pašpārliecinātos apsargus, lai aizsargātu iedzīvotājus pret neseniem noziedzības uzplūdiem, atklājas nošķirtā sabiedrībā esošās bailes, aizvainojumi un pagātnes noslēpumi, kas nebeidz vajāt. Tikmēr precētajai Bijai ar diviem bērniem ir jārod veids, kā tikt galā ar kaimiņu suni, kas nepārtraukti smilkst. Neliela daļiņa Brazīlijas, tās vēstures, vardarbības un trokšņu atspoguļojuma Brazīlijas labākajā jaunajā kino būs skatāms «Kino Bize» jau no 17. janvāra.

Kaimiņu trokšņi (2012)

O Som ao Redor

Rež.: Klebers Mendosa Fiļju (Kleber Mendonça Filho)

Brazīlija

Drāma, trilleris

Garums: 131 min.

  • Kino Bize, Skolas iela 15, Rīga
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu