«Kia» prezentē savu līdz šim agresīvāko auto (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Autoražotājs «Kia» šobrīd notiekošajā Detroitas auto izstādē pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar savu līdz šim agresīvāko auto - «GT4 Stinger Concept». Šis spēkrats dod provokatīvu ieskatu «Kia» nākotnē, kā apgalvo pats uzņēmums.

Koncepta autori ir «Kia» Kalifornijā bāzētā dizaineru grupa, kuri, izstrādājot jauno modeli, centušies samazināt tā svaru un padarīt to funkcionālāku un pēc iespējas baudāmāku braucējam. Modelis ir radīts uz uzlabota «Kia» 2,0 litru benzīna turbodzinēja bāzes, kura četri cilindri spēj attīstīt 315 zirgspēku jaudu.

«GT4 Stinger» sver 1304 kilogramus, 52% svara balstot uz priekšējās, 48 uz aizmugurējās ass. Šāds svara sadalījums auto sniegumam piešķir papildus sportiskumu.

Auto savu sportisko tēlu demonstrē ne vien no ārienes, bet saglabā to arī iekšējā interjerā, kur pamanāmi speciālie sporta sēdekļi, sarkani izšūtas drošības siksnas, alumīnija pedāļi, vidū sašaurināta stūre un sarkanu gaismu izstarojošs mērinstrumentu panelis. Auto nav aprīkots ar stereo sistēmu.

«Kia» pārstāvji atklāj, ka uzņēmumam pagaidām nav plānu šo koncepta auto laist sērijveida ražošanā, tomēr neizslēdz, ka šādi plāni kaut kad varētu rasties.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu