Ceļojums ar ledus gabalu pa Daugavu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz īstiem plūdiem Daugavā gan vēl kāds laiciņš jāpagaida – kā nekā Daugava šoziem vēl nav pat aizsalusi –, bet Apgādā Zvaigzne ABC jau tagad nāk klajā pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem adresēta grāmata «Ahoi! Plūdi Daugavā» ar pazīstamā latviešu bērnu rakstnieka Jura Zvirgzdiņa tekstu un mākslinieka Alekseja Naumova ilustrācijām.

Krāšņajos lielformāta zīmējumos, kurus papildina asprātīgs teksts, atainots triju bērniem tuvu varoņu – kaķa, suņa un gaiļa – ceļojums ar ledus gabalu pa Daugavu. Ceļojums ved cauri Rīgai, sākot no Doles salas līdz pat Rīgas ostai, un tā laikā jaunie lasītāji tiek iepazīstināti ar krastā redzamajiem nozīmīgajiem objektiem – jauno Dienvidu tiltu, Dzelzceļa tiltu, televīzijas torni, Akmens un Vanšu tiltiem, Nacionālo bibliotēku; atainots arī Rīgas kanāls ar tirgus paviljoniem, Vecrīgas panorāma, Prezidenta pils un, protams, Rīgas osta.

Grāmata gan izklaidē, gan izglīto – jo lasītājs tiek aizraujošā veidā iepazīstināts ar atainoto objektu vēsturi, ar tiem saistītajām leģendām, ar to darbību agrāk un mūsdienās. Vai visi bērni zinās leģendu par Lielo Kristapu? Par kuģīti, kurš savulaik kursējis no Doles salas? Ko runā bebri pie Centrāltirgus? Un ar ko nodarbojas Valsts prezidenta pats, pats slepenākais padomnieks? Savukārt mākslinieka radītās Rīgas panorāmas ilustrācijas ne tikai dod iespēju rīdziniekiem paraudzīties uz savu pilsētu citām acīm – tās ieinteresēs arī citu pilsētu iedzīvotājus un Latvijas viesus, turklāt valdzinās gan bērnus, gan pieaugušos.

Grāmata «Ahoi! Plūdi Daugavā» ir lielisks veids, kā iepazīstināt bērnus ar Rīgu un rosināt viņos interesi par apkārtējo vidi. Grāmata kalpos par labu pamatu ģimeņu un klašu ekskursijām pa atainotajiem objektiem, turklāt tā būs lieliska dāvana arī viesiem, kas apmeklēs Rīgu – šīgada Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas brīvostas atbalstu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu