J. Šmēdiņš: Trīs pāru treniņgrupa būs izaicinājums arī mums (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbolistu panākumi palīdz arī zāles volejbola valstsvienībai, uzskata pagājušā gada pasaules labākais pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš.

Kā ziņots, Šmēdiņš duetā ar Aleksandru Samoilovu pagājušajā gadā uzvarēja trīs Pasaules kausa posmos, bet vēl divos cīnījās finālā un vienā ieguva trešo vietu, kā arī izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba godalgas. Sezonu latvieši noslēdza pasaules ranga pirmajā vietā, kas ir vēl nebijis sasniegums Latvijas pludmales volejbola vēsturē.

26 gadus vecais Šmēdiņš gadu mijā tika atzīts par aizvadītā gada labāko gremdētāju pasaules tūrē, par pludmales volejbolistu ar vislielāko cīņassparu, par labāko cēlāju un labāko uzbrukuma spēlētāju. Tāpat kopā ar Samoilovu viņš tika pasludināts par sezonas labāko duetu. Vēl Samoilovs/Šmēdiņš saņēma Latvijas gada balvu kā labākā komanda individuālajos sporta veidos.

Latvijas klasiskā volejbola izlase pērn palika tikai viena uzvarēta seta attālumā no kvalificēšanās pirmajam Eiropas čempionāta finālturnīram kopš 1995. gada.

«Pludmales volejbols turpina lēnām iet uz augšu. Ja pēc Pekinas likās progress, pēc Londonas jau visi runāja par to,» Šmēdiņš izteicās sarunā ar žurnālistiem. «Nav jēgas trenēties devītajai vietai, jātiecas uz maksimumu. Domāju, ka mūsu panākumi palīdz arī zāles izlasei. Pērn tai nedaudz nepaveicās, bet jāturpina strādāt, un rezultāts atnāks

Pašam Šmēdiņam 2013. gada sezona bija pirmā, pirms kuras viņš nespēlē arī klasisko volejbolu. «Iepriekš ne brīdi neesmu atpūties, un kontakts ar bumbu bija visu laiku - 2-3 dienas pēc zāles sezonas pārgāju uz pludmali. Tāpēc pirms šīs sezonas bija nedaudz bail, kas notiks pēc ilgākas atpūtas, bet viss izvērtās labi.»

Tomēr tagad sportists atzīst, ka ķermenim atpūta ir nepieciešama. «Nedaudz atpūta ir vajadzīga. Gribēšana trenēties ir, bet jāsaprot, ka arī ķermenim vajag atpūtu, lai mēs šogad varētu nosargāt pirmo vietu pasaules rangā

Kā ziņots, pagājušā gada sezona bija neierasti ilga un pēdējo turnīru Samoilovs ar Šmēdiņu aizvadīja vēl tikai decembra vidū.

«Tā kā izdomājām braukt uz DĀR posmu, grafiks pamainījās un vēl gada sākumā atpūtāmies. Janvāris aizritēs bez bumbu treniņiem - fiziskajai sagatavotībai,» atklāja sportists. «Pēc tam februārī, martā aizvadīsim intensīvu gatavošanos, ar treniņiem vairākas reizes dienā, pilnveidosimies un gaidīsim jauno sezonu.»

Stāstot par spēlēšanu dažādos laika apstākļos, Šmēdiņš atzina, ka ķermeni dažādam laikam nevar sagatavot. «Starptautiskos mačos spēlējam kopš 16-17 gadu vecuma, un tur arī iegūts rūdījums, jo spēlēts visdažādākajos apstākļos. Tagad viss liekas vienkārši - siltā laikā vairāk jādzer ūdens, aukstā laikā jāvelk siltā termoveļa, bet, ja paskatās, kā pirms 2-3 gadiem spēlējām pie 40 grādiem, redzams, ka esam auguši pieredzē.»

Kā zināms, nākamajā gadā pasaules pludmales volejbola tūrē centīsies nostiprināties jau četri pāri - Samoilovs/J.Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš ar Hermani Egleskalnu vai Aleksandru Soloveju, kā arī Ruslans Sorokins un viņa jaunais pārinieks Edvarts Buivids, kā arī Toms Šmēdiņš, kurš nākamajā sezonā spēlēs kopā ar Jāni Pēdu.

Ja Pļaviņš ar saviem partneriem gatavosies Aigara Birzuļa vadībā, visi trīs pārējie pāri trenēsies pie Genādija Samoilova un Andra Šmēdiņa.

«Trīs pāru grupa būs izaicinājums arī mums, jo abi pārējie dueti gribēs sevi pierādīt - tas motivēs mūs visus, jo visiem sportiskiem ir kaujinieciskais gars,» optimistiski noskaņots bija Šmēdiņš. «Treniņos tikai celsies kvalitāte, man tas ir jauns izaicinājums.»

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu