«Renault» triumfē «Euro NCAP» supermini automašīnu klasē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autoviva.com, CC BY-SA 2.0

Ikgadējā sarakstā «savā klasē labākās automašīnas», ko nesen publicēja neatkarīgā organizācija «Euro NCAP», «Renault ZOE» ir atzīta par labāko supermini automašīnu (apvienojot elektroauto un iekšdedzes dzinēju automašīnas) visu šīs organizācijas pagājušajā gadā novērtēto automašīnu vidū drošības snieguma ziņā, «Apollo» informēja «Renault» pārstāvji.

«Renault ZOE» izstrādes gaitā tika izvirzīts mērķis nekādā veidā neapdraudēt drošību. Mērķis bija šo jauno 100% elektrisko hečbeku padarīt tikpat drošu kā zīmola iekšdedzes dzinēju modeļus. Rezultātā tas ieguva visas :Renault» plašās kompetences un zināšanu priekšrocības pasīvās un aktīvās drošības jomā. Sākot no automašīnas sākotnējā dizaina līdz pat vispusīgās testēšanas posmam, nekas netika atstāts veiksmes ziņā. Papildus «Euro NCAP» prasībām īpaša uzmanība tika pievērsta divām īpašībām, kas raksturīgas elektroauto, proti, to akumulatoram un zemajam trokšņu līmenim darbības laikā.

Ņemot vērā faktu, ka akumulatori ir tikpat jutīgi kā tradicionālā degvielas tvertne, drošības jomas eksperti īpaši koncentrējās uz šīs automašīnas daļas izstrādi. «ZOE» akumulatora korpuss tika padarīts izturīgāks, lai aizsargātu iekšpusē esošos moduļus, tostarp arī vadojums tika izvietots tā, lai novērstu bojājumu risku. Pats akumulators tika pakļauts vispusīgiem testiem, tostarp dedzināšanai, gremdēšanai, oksidēšanai, elektriskajai pārslodzei, īssavienojumam, saspiešanai un nomešanai no paaugstinājuma, kā arī tā saucamajam «caurduršanas testam ar naglu» (elementā tiek iedzīta nagla). Pēc sadursmes testa akumulators netika bojāts, bet sistēmai kā papildu aizsarglīdzeklis tika pievienota automātiskā slēgiekārta.

Kas attiecas uz skaņu, elektroauto pie ātruma 30 kilometri stundā (km/h) rada ļoti nelielu troksni, tāpēc «ZOE» ir aprīkots ar «Z.E.Voice» sistēmu, kas pie 1 līdz 30 km/h ātruma rada gājējiem saklausāmu skaņu, lai brīdinātu viņus par automašīnas tuvošanos (automašīnai apstājoties, to vispār nevar sadzirdēt).

Šī skaņa tika radīta īpaši modelim «ZOE», lai iegūtu individualitāti, kas atspoguļotu tā raksturu, un tika izstrādāta sadarbībā ar Francijas Skaņas/mūzikas izpētes un sintēzes institūta (IRCAM) skaņas uztveres un izveides speciālistiem. Vadītāji var paši izvēlēties vienu no trim dažādajām skaņām, kas ir apzīmētas kā «Pure» (skaidra), «Glam» (izsmalcināta) un «Sport» (sportiska). Skaņu ir iespējams arī izslēgt, vienkārši nospiežot slēdzi, taču tā automātiski ieslēdzas nākamajā automašīnas dzinēja iedarbināšanas reizē, skaidro «Renault».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu