Valdība «atdod» Pekinas iedzīvotājiem saullēktu (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Smogs Ķīnas galvaspilsētā ir kļuvis tik biezs, ka Pekinas iedzīvotāji vairs nespēj redzēt saulrietu, tāpēc valdība lēmusi pilsētas centrālajās vietās uzstādīt milzīgus ekrānus, kuros ik dienas būs redzama lecošā un rietošā saule, ziņo «Daily Mail».

Ķīnas valdība ir nolēmusi atdot Pekinas iedzīvotājiem saullēktu un pilsētas centrālajās vietās uzstādījusi vairākus milzīgus ekrānus, kuros iedzīvotāji varēs redzēt rietošo sauli, neraugoties uz biezo smogu, kas ir kļuvusi par nopietnu Ķīnas lielāko pilsētu problēmu.

Pekinā uzstādītajos ekrānos ierasti bija redzamas tūrisma objektu reklāmas, taču tagad ik dienas tajos būs redzama aiz horizonta vai virs tā uznirstošā saule. Otrdienas rītā smogs bija tik biezs un kaitīgs veselībai, ka atbildīgās iestādes izsludināja brīdinājumu skolniekiem un vecākiem cilvēkiem nepamest telpas, tik ilgi, kamēr mērījumos būs redzams, ka smogs vairs nav tik indīgs.

Daudzi Pekinas iedzīvotāji pa galvaspilsētas ielām ikdienā pārvietojas nēsājot speciālas sejas maskas ar gaisa filtriem. «Šorīt es nevarēju redzēt mājas ielas pretējā pusē,» situāciju aprakstīja kāds pilsētas iedzīvotājs.» «Situācija pēdējo divu, trīs gadu laikā ir mainījusies uz slikto pusi,» viņš atzina.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu