Roma un Koma triumfē Dakāras rallijreidā (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas pilots Nani Roma un viņa tautietis Marks Koma motobraucēju konkurencē sestdien Čīlē kļuva par Dakāras rallijreida uzvarētājiem.

Pirms pēdējā posma Roma 26 sekundes zaudēja savam kolēģim «Mini» komandā Stefanam Petranselam, taču atlikušajā distances daļā komandas biedru apsteidza. Uzreiz nebija zināms, vai tas notika pēc komandas vadības norādēm.

Roma pirms 10 gadiem Dakāras rallijreidā uzvarēja motociklistu konkurencē. Pirms Romas uzvaru gan motobraucēju, gan automašīnu pilotu ieskaitē izcīnīja arī Petransels un Ibērs Oriols.

KTM komandas braucējs Koma izcīnīja ceturto uzvaru pēc līdzšinējiem panākumiem 2006., 2009. un 2011.gadā.

Pēdējā -13.- posmā uzvarēja Dienvidāfrikas braucējs Giniels de Viljērs vieglo automašīnu klasē un francūzis Sirils Desprē motobraucēju ieskaitē.

Vienīgais Latvijas dalībnieks rallijreidā Māris Saukāns kā stūrmanis Krievijas pilota Antona Grigorova («OSCar») ekipāžā sacīkstes noslēdza 36.vietā.

Divas nedēļas ilgais rallijreids startēja 5.janvārī Rosario, Argentīnā, no kurienes vairāk nekā 400 dalībnieku mēroja ceļu uz finišu Valparaiso, Čīlē. Dakāras rallijreids kopš 2009. gada drošības apsvērumu dēļ notiek Dienvidamerikā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu