Baltkrievi jebkuram interesentam piedāvās iegādāties sporta kravas auto (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas autobūves gigants «MAZ» plāno ražot sporta kravas automašīnas, kuras varēs iegādāties jebkurš interesents, vēsta ārvalstu mediji.

Kravas automašīna būs teju tieši tāda pati, ar kādu sportiski piedalījās šā gada Dakaras rallijreidā – komplektācija būs atkarīga no tā, cik klients būs gatavs maksāt.

Šobrīd tiek lēsts, ka sporta kravas automašīnas cena būs no 250 līdz 300 tūkstošiem eiro. Vienlaikus gan tiek uzsvērts, ka «MAZ» spēkrata cena būs divas līdz trīs reizes zemāka, nekā tā ir Krievijā ražotām sporta kravas automašīnām.

Baltkrievijas autoražotājs pirmo reizi sporta kravas automašīnu uzbūvēja 2010.gadā, bet pēc tam vairākas reizes spēkrati tika testēti ekstremālos apstākļos dažādos rallijreidos, tostarp Dakaras rallijā.

Pēdējo gadu laikā auto inženieri veikuši būtiskus uzlabojumus, mainot automašīnas konstrukcijas svaru, kā arī nozīmīgi uzlabojot spēkrata motora jaudu.

Speciālisti apgalvo, ka jaunais «MAZ» neatpaliekot no Krievijas ražotā «KAMAZ-Master», lai gan krievu ekipāža Dakaras rallijreidā palika nepārspēta, bet baltkrievi ar «MAZ» ieņēma vien 11.vietu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu