Druviete: Neatbalstu ideju, ka Latvijā augstskolu un vidusskolu ir par daudz (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ideja, ka Latvijā ir par daudz augstskolu un vidusskolu neesot atbalstāma, līdz ar to vēl tiks analizēts un pētīts kā īstenot sāktās pārmaiņas, intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V).

Tomēr ministre atzīst, ka pagaidām profesionālās izglītības attīstība esot nolikta uz pareizām sliedēm, tāpēc tā pēc ministru nomaiņas tikšot turpināta. Savukārt skolu tīkls ir jāpārbauda kopā ar pašvaldībām, jo tikai tās, pārzinot savu tuvāko apkārtni vislabāk, spēj pateikt, kura skola būtu slēdzama.

«Es neatbalstīšu šādu nostāju, ka Latvijā vidusskolas un augstskolas būtu par daudz. Nekādā gadījumā tas nebūs pašmērķis,» piebilda ministre.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 70% Latvijas iedzīvotāju atbalsta uzsākto augstskolu stratēģiskās specializācijas procesu, paredzot studiju programmu apvienošanos un nākotnē arī atsevišķu augstskolu konsolidāciju, atsaucoties uz aptaujas rezultātiem, aģentūrai LETA iepriekš paziņoja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadība.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 74% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka daļai no augstākās izglītības iestāžu, kuras tiek finansētas no valsts budžeta, būtu jāapvienojas, veidojot spēcīgākas apvienotas studiju programmas un paaugstinot mācību procesa kvalitāti. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem 38% iedzīvotāju pilnīgi atbalsta šādu augstskolu apvienošanos, bet vēl 36% - drīzāk atbalsta. Savukārt 3% aptaujāto šādu soli pilnīgi neatbalsta, vēl 10% respondentu - drīzāk neatbalsta, bet 13% iedzīvotāju bija grūtības atbildēt uz šo jautājumu.

Lielākā daļa - 70% - iedzīvotāju arī atbalsta augstskolu specializāciju, izvēloties dažas visspēcīgākās programmas un atsakoties no pārējām. Kā liecina aptaujas dati, 30% respondentu pilnīgi atbalsta augstskolu specializāciju, 40% - drīzāk atbalsta. Augstskolu specializāciju pilnīgi neatbalsta 2% aptaujāto, 13% respondentu - drīzāk neatbalsta un 15% iedzīvotāju bija grūtības atbildēt uz šo jautājumu.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu