Jēkabsonei-Žogotai pirmais zaudējums Eirolīgā gada laikā, Babkinai 16 punkti (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva trīs punktus FIBA Eirolīgas spēlē, kurā viņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK viesos ar 69:77 (10:18, 22:21, 17:16, 15:9, 5:13) pagarinājumā zaudēja Francijas komandai Buržas «Tango», šajā turnīrā ciešot pirmo zaudējumu teju gada laikā.

Šī bija UGMK komandas pirmā neveiksme septiņās šīs sezonas turnīra spēlēs, bet FIBA Eirolīgas mačos zaudējumus šī vienība nebija cietusi kopš pērnā janvāra beigām.

Latviete laukumā pavadīja 16 minūtes, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Neprecīzs bija viņas vienīgais tālmetiens, bet tāpat Jēkabsones-Žogotas kontā divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens un divas piezīmes.

A apakšgrupas kopvērtējumā UGMK ar sešām uzvarām septiņās spēlēs joprojām atrodas pirmajā vietā.

Citviet pie uzvaras trešdien tika Zanes Tamanes pārstāvētā Polijas čempionvienība Krakovas «Wisla Can-Pack», kas ar 79:58 (18:5, 21:20, 19:17, 21:16) savā laukumā pārspēja Brno IMOS no Čehijas.

Latviete 18 nospēlēto minūšu laikā guva sešus punktus, raidot grozā divus no trim divpunktu metieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa iekrāja deviņas atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva četras kļūdas un bloķēja vienu metienu.

B apakšgrupā otro vietu ar piecām uzvarām astoņos mačos ieņem «Wisla Can-Pack», bet pēdējā, septītajā, vietā ar divām uzvarām septiņās cīņās atrodas Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Francijas komanda Monpeljē «Lattes».

Savukārt zaudējumu trešdien piedzīvoja Elīnas Babkinas klubs «Novi Zagreb» no Horvātijas, kas ar 55:63 (20:16, 7:17, 12:13, 16:17) viesos piekāpās Turcijas komandai Stambulas «Galatasaray OdeaBank».

Babkina ar 16 gūtiem punktiem 36 nospēlētajās minūtēs kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju, realizējot vienu no trim divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Latviete iekrāja sešas atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu un četras kļūdas.

C apakšgrupā Viļņas «Kibirkštis-VIČI» komanda ar Ievu Krastiņu ierindā septiņos mačos tikusi pie diviem panākumiem, kas dod pirmspēdējo, sesto vietu, bet noslēdzošajā pozīcijā ar vienu uzvaru astoņās spēlēs atrodas «Novi Zagreb» komanda.

Pirmajā posmā 20 klubi izspēlēs divu apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas četras labākās komandas un divas labākās piekto vietu ieguvējas. Bet, ja finālturnīra rīkotāja, kas šosezon atkal būs UGMK, iekļūs izslēgšanas cīņās, tām kvalificēsies visas piekto vietu īpašnieces.

Astotdaļfinālu spēles līdz divām uzvarām notiks 11. un 14. martā, kā arī vajadzības gadījumā 19. martā. Pāri tiks sadalīti atbilstoši regulārās sezonas rangam un ņemot vērā finālturnīra rīkotājas rezultātus. Savukārt finālsacensības ar astoņu komandu līdzdalību risināsies no 7. līdz 13. aprīlim.

Finālsacensības Jekaterinburgā norisinājās arī pagājušajā sezonā, kad tajās triumfēja mājinieces UMGK.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu