«Grammy» triumfē «Daft Punk», «Macklemore» un Raiens Luiss (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ikgadējā «Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā triumfējis elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk» un repa duets «Macklemore» un Raiens Luiss.

Ikgadējā «Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā triumfējis elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk» un repa duets «Macklemore» un Raiens Luiss

«Daft Punk» mājās devās kopumā ar piecām balvām, bet repa duets «Macklemore» un Raiens Luiss - ar četrām balvām.

56.ikgadējā «Grammy» balvu ceremonijā par gada ierakstu atzīts «Daft Punk» hits «Get Lucky», bet grupas albums «Random Access Memories» pasludināts par gada labāko albumu.

Franču elektroniskās mūzikas duets ceremonijā ieradās savā stilā, sejas slēpjot ar balti zeltītām ķiverēm. Grupa savu hitu «Get Lucky» izpildīja kopā ar Stīviju Vonderu un Farelu Viljamsu, aizraujot pirmajā rindā sēdošās mūzikas industrijas slavenības dejā.

Par gada labāko dziesmu atzīta 17 gadus vecā dziedātājas Lordes hits «Royals», bet dziedātāja saņēma arī otru statueti par gada labāko solo koncerta uzstāšanos.

Savukārt kategorijā «labākais jaunais mākslinieks» laurus plūcis hiphopa duets «Macklemore» un Raiens Luiss, kas tikai pirms gada ielauzās popmūzikas industrijā. Grupas ieraksts «The Heist» arī atzīts par gada labāko repa albumu.

Četras gramofona statuetes saņēma arī Farels Viljams, kurš pasludināts arī par gada labāko producentu.

Amerikāņu aktieris un dziedātājs ceremonijā godināts ar trim balvām, tostarp par gada labāko videoklipu, bet dziedātāja Teilora Svifta mājās devās tukšām rokām.

Divas balvas saņēma arī Pols Makartnijs, kurš ceremonijā nodziedāja jaunu dziesmu kopā ar bijušo «The Beatles» grupas biedru Ringo Stāru. Saņemot «The Beatles» piešķirto balvu par mūža ieguldījumu mūzikā, uz skatuves kopā ar abiem eksbītliem kāpa arī Džona Lenona un Džordža Harisona atraitnes - Joko Ono un Olīvija Harisone.

Šā gada «Grammy» ceremonijā godināti arī vēl vienu rokmūzikas veterāni - britu grupa «Led Zeppelin», kura ieraksts «Celebration Day» atzīts par gada labāko rokmūzikas albumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu