Džūds Lovs liecina tiesas prāvā par telefonsarunu noklausīšanos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu aktieris Džūds Lovs sācis liecināt prāvā pret tabloīdu «News of the World», kas apsūdzēts slavenību telefonsarunu noklausīšanā.

Viņš pavēstīja, ka mediji zinot «neveselīgi daudz informācijas» par viņa privāto dzīvi. Turklāt fotogrāfi allaž uzrodoties vietās, kur viņš slepus sarunājis tikties ar saviem bērniem.

Par nelikumīgu sarunu noklausīšanos apsūdzēti «News of the World» bijušie redaktori Rebeka Brūksa un Endijs Kolsons. Viņi savu vainu noliedz. Pavisam apsūdzēti septiņi cilvēki. Vairāki apsūdzēti kukuļdošanā, bet citi - mēģinājumos slēpt iespējamos pierādījumus. Neviens vainu neatzīst.

«News International» 2011.gadā bija spiesta slēgt laikrakstu «News of the World», gaismā nākot faktiem, ka tā žurnālisti noklausījušies savam darbam svarīgu cilvēku telefonus, arī balss pasta ierakstus kādas noslepkavotas meitenes telefonā.

Policijas 2011.gada janvārī sāktā izmeklēšana liecina, ka laikraksta «News of the World» redakcija noklausījusies līdz 4000 cilvēku telefonsarunas. Skandāls kritisko punktu sasniedza jūlijā, kad atklājās, ka laikraksta darbinieki uzlauzuši pazudušas meitenes balss pastu. Vēlāk meitene tika atrasta nogalināta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu