Paziņots Latvijas karognesējs Soču Olimpiādes atklāšanas ceremonijā (130)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas karogu Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 7. februāra vakarā nesīs hokeja izlases kapteinis Sandis Ozoliņš, portālu «Apollo» informēja Latvijas Olimpiskās komitejas preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

«Redzot Latvijas izlases ārsta Jāņa Kvēpa emocijas, kad viņš uzzināja šos jaunumus, sapratu, ka šobrīd vēl neapzinos šī notikuma nozīmi. To sapratīšu vēlāk,» saliedēšanās pasākumā izteicās pats Ozoliņš.

Ozoliņš pasākumā pauda prieku, ka viņam būs iespēja piedalīties Soču Olimpiādē. «Spēlēšana valstsvienībā katram Latvijas hokejistam nozīmē ļoti daudz, tāpēc esmu priecīgs, ka man būs iespēja piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs, un esmu ļoti gandarīts, ka man ir uzticēts pienākums ienest Latvijas karogu Olimpiādes atklāšanas ceremonijā. Olimpiskās spēles ir lielākais hokeja notikums, jo risinās reizi četros gados, un tāpēc tas ir liels gods.»

«Ozoliņš ir piemērs simtiem un tūkstošiem jauno hokejistu, ka ar sportisku degsmi, azartu un mīlestību pret savu darbu var sasniegt visaugstākos mērķus,» pavēstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs un olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers. «Piemērs, kas māca un tajā pašā laikā liek aizdomāties par profesionālā sporta gaišajām un ēnas pusēm, kur sevi var apliecināt tikai ļoti stipras personības.»

«Tāpat leģendārā hokejista piesaistīšana uz olimpisko hokeja kvalifikācijas turnīru nospēlēja izšķirošu un nozīmīgu lomu, jo viņš kā izlases kapteinis saliedēja un deva spēku komandai. Viņa raksturs vienoja visu komandu,» uzskata Tikmers.

41 gadu vecajam Ozoliņam šīs būs trešās olimpiskās spēles. Pirms tam viņš Latvijas izlasi Olimpiādē pārstāvējis arī 2002. gadā Soltleiksitijā un 2006. gadā Turīnā.

Pirms gada Ozoliņš negaidīti paziņoja par atgriešanos valstsvienībā un olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā palīdzēja Latvijai iegūt ceļazīmi uz Sočiem.

Latvijas hokeja izlase olimpiskajās spēlēs startēs jau ceturto reizi pēc kārtas un piekto reizi vēsturē.

Iepriekš Latvijas karogu ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ir nesuši bobslejisti Jānis Ķipurs (1992. gads), Zintis Ekmanis (1994. gads) un Sandis Prūsis (1998. gads), kā arī hokejisti Harijs Vītoliņš (2002. gads) un Artūrs Irbe (2006. gads), bet iepriekšējā Olimpiādē pirms četriem gadiem Vankūverā šis gods tika uzticēts skeletonistam Martinam Dukuram.

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu