Valstij būs jāmaksā lielas summas Černobiļas avārijas seku likvidētājiem (122)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valstij nāksies maksāt lielas summas Černobiļas avārijas seku likvidētājiem, jo ilgus gadus Labklājības ministrija atteicās maksāt gan vecuma pensiju, gan arī atlīdzību par veselībai nodarīto kaitējumu, kā to paredz likums, svētdien vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

Raidījums stāstīja par Gunāru Sīpolu, kurš par likuma ievērošanu ar ministriju tiesājas jau teju desmit gadu. Tagad Augstākās tiesas Senāts atzinis, ka viņam bija jāsaņem gan kaitējuma atlīdzība, gan arī pensija, nevis tikai vienu no tām.

Labklājības ministrijā vēl nav aprēķināts, cik lielas būs tās summas, ko valstij tagad nāksies černobiliešiem atmaksāt, bet var prognozēt, ka tās būs apjomīgas, pat, rēķinot tikai uz vienu cilvēku.

Sīpols izteicās, ka «man sanāca pasakaina summa, pat neērti minēt, kaut kur pie 60 tūkstošiem latu».

Ministrijai vēl neesot skaidrības precīzi cik cilvēku ir līdzīgā situācijā. Bet kopējais černobiliešu - vecuma pensionāru un invalīdu skaits šobrīd ir 2954 cilvēki.

Tikmēr gan Augstākā tiesa, gan Administratīvā apgabaltiesa norāda, ka Gunāra Sīpola gadījumā nauda jau bija jāizmaksā un pašlaik ministrija nepamatoti kavējas ar sprieduma izpildi.

Televīzija norādīja, ka pēc prognozēm, kas izskan, runājot ar Labklājības ministrijas darbiniekiem, var secināt, ka ministrija cer par problēmas risinājumu tikt skaidrībā aptuveni līdz martam.

Komentāri (122)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu