Vāciešus šokē žurnāla vāks ar «Šūmahera» attēlu (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijā populārais humora un satīras žurnāls «Titanic» uz jaunākā izdevuma vāka uzlicis kādreiz leģendārā un smagā negadījumā cietušā Pirmās formulas (F1) braucēja Nikija Laudas attēlu, parakstot to ar komentāru - Pirmais foto pēc negadījuma, tik smagi cieta Šūmahers.

«Tā ir absolūta bezgaumība un pilnībā neticami. Es jautāju sev - kurš gan varētu tādu kaudzi atkritumu vispār nodrukāt?» reaģējot uz žurnāla vāku, teica trīskārtējais F1 čempions Nikijs Lauda.

Taču žurnāla redaktori nav aprobežojušies tikai ar vāku, izdevumā atrodama arī Mihaela Šūmahera fotogrāfijas, kurā viņš redzams ķiverē, puzle un «jautrības un spēļu» sadaļa, kurā sniegta pamācība, kā vecākiem saviem bērniem uzskatāmi izskaidrot Šūmahera slēpošanas negadījumu.

Portāla «Autoblog» veidotāji šajā sakarā piemin kādu epizodi no Rona Hovarda filmas «Rush» kurā tiek apspēlēta sacīkste starp diviem spēcīgiem F1 pilotiem - Laudu un Džeimsu Hantu. Tajā redzama epizode, kurā Lauda pēc sava smagā sacīkšu negadījuma, kuru pārdzīvoja ar redzamām sekām, piedalās preses konferencē. Kāds žurnālists viņam uzdod nekaunīgu jautājumu - vai domājat, ka gūto traumu dēļ varētu izjukt jūsu laulība? Lauda viņam sniedz atbildi, kuras saturu šeit nedrīkst atspoguļot. Mirkli vēlāk Laudas kādreizējais konkurents Hants aicina jautājumu uzdevušo žurnālistu doties kādā blakustelpā un piekauj viņu līdz bezsamaņai.

Jau ziņots, ka mediķi uzsākuši mākslīgajā komā gulošā Šūmahera atmodināšanas procesu. Tomēr joprojām nav zināms, cik ilgā laikā šis process varētu noslēgties. Pacienti, kuri ilgāku laiku pavadījuši komā, pēc pamošanās var sastapties ar atmiņas zudumiem un citām komplikācijām. Dažiem atmošānās no komas var arī nekad neizdoties.

Tiek ziņots, ka Lauda šobrīd apsver žurnāla sūdzēšanu tiesā.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu