«Renault» demonstrēs auto ar lidojošu «asistentu» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Autoražotājs «Renault» paredzējis sabiedrību iepazīstināt ar savu jauno budžeta krosoveru tikai 7.februārī, taču internetā atrodami jau pirmie koncepta auto attēli. Arī ražotājs «Citroen» paredzējis prezentēt sava jaunā «Cactus» modeļa ražošanas versiju. Interesanti, ka abi auto izstrādāti dzeltenpelēkā krāsu salikumā.

Pirmā «Kwid» prezentācija paredzēta Deli autoizstādē, kas sāksies 7.februārī. Neraugoties uz spēkrata iespaidīgo izskatu, galvenā «odziņa» ir automašīnas lidojošais «palīgs». Kvadrokopters aprīkots ar speciālu kameru un programmatūru, kas ļauj tam lidot autonomā režīmā, taču to var pārslēgt arī uz manuālo vadību un lidaparātu kontrolēt ar salonā atrodamā planšetdatora palīdzību.

«Renault Kwid» izceļas arī ar neierastu salona koncepciju - tā stūre ir novietota centrā, dodot vietu divām pasažieru sēdvietām abās pusēs no vadītāja. Pasažieri pēc vēlēšanās var pārņemt auto vadību, izmantojot lidojošo «asistentu». Līdzīgi jaunajam «Cactus», «Kwid» automašīnas sēdeklis ir veidots, līdzīgi kā dīvāns, neatdalot atsevišķās sēdvietas.

Līdzīgās krāsās ieturētais «Citroen Cactus», savukārt, jau ir nonācis līdz sērijveida ražošanai. Izdevums «Carscoops» ir gandarīts, ka pa ceļam uz konveijeru auto nav zaudējis savu entuziasmu un vieglumu, kas bijis novērojams automašīnas koncepta variantā, lai arī no durvīm bez stikla tam nācās atbrīvoties.

Atliek vien ar nepacietību gaidīt «Kwid» sērijveida modeli un jācer, ka ražotājam nebūs jāatsakās no lidojošā asistenta.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu