VNĪ: Arī «SBRE» nolīgtais eksperts apstiprina, ka ugunsgrēks ir izcēlies būvobjektā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga

Valsts akciju sabiedrība  «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) secina, ka arī būvnieku - pils remontētāju pilnsabiedrības «SBRE» - nolīgtais eksperts apstiprina, ka ugunsgrēks ir izcēlies būvobjektā, par ko ir atbildīgs «SBRE».

Kā portālu «Apollo» informēja VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Dailga Laukšteina, šādu secinājumu varot izdarīt no «SBRE» nolīgtā eksperta viedokļa kopsavilkuma, ko «SBRE» šodien tikšanās laikā iesniedza VNĪ.

VNĪ atgādina, ka SBRE pieaicinātais eksperts jau vasarā kā vienu no versijām par ugunsnelaimes cēloni izvirzīja arī aizdegšanos no ķīniešu laternas, kura šodien saņemtajos secinājumos ir atmesta. Taču pats būtiskākais ir tas, ka ari SBRE eksperti atzīst, ka ugunsgrēks ir izcelies telpās, kas tika nodotas SBRE atbildībā, norāda Laukšteina. Minētajā kopsavilkumā izvirzītas vairākas hipotēzes, taču konkrētus ugunsgrēka iemeslus SBRE eksperti savā slēdzienā nenorāda.

Šodienas SBRE publiskos paziņojumus VNĪ vērtē kā sarunu procesa novilcināšanu, tā vietā, lai konstruktīvi vienotos, kā SBRE kompensēs ugunsgrēka radītos zaudējumus un turpinās sadarbību esošā līguma ietvaros. VNĪ arī uzsver, ka būvdarbi Rīgas pilī turpinās, taču, ja sarunu vilcināšana no SBRE puses turpināsies, VNĪ pieņems lēmumu par citiem juridiskiem strīdus risināšanas veidiem.

Jau ziņots, ka «SBRE» uzaicinātais eksperts - Apvienotās Karalistes Ugunsgrēku izmeklētāju apvienības prezidents un Starptautiskās Ļaunprātīgās dedzināšanas izmeklētāju apvienības pirmais viceprezidents Pīters Mansi secinājis, ka Rīgas pils ugunsgrēks ir izcēlies ēkas centrālās daļas ziemeļaustrumu daļā, neizmantotā šautuvē, kas ir blakus kompleksa galvenajai ziemeļaustrumu daļai.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu