Ārsti ir sākuši modināt Končalovsku meitu no 4 mēnešu komas (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pazīstamā režisora Končalovska ģimene Francijā cieta satiksmes negadījumā, kurā vissmagāk cietusi tieši viņu 14 gadus vecā meita Marija, kura jau no oktobra atrodas komā. Ārsti saka, ka Marijas veselības stāvoklī ir vērojamas nelielas pozitīvas pārmaiņas un ārsti uzsākuši meitenes modināšanu no komas.

Šis process varētu aizņemt 2-3 mēnešus, ir paredzēts, ka martā Marija varētu pamosties no komas un atvērt acis. Marseļas slimnīcas ārsti situāciju nekomentē, tomēr, ņemot vērā to, ka meitene tik ilgu laiku ir pavadījusi komā, vilcināšanās var būt pat vēl bīstamāka.

Tik ilga koma var atstāt neatgriezenisku kaitējumu smadzenēs. Ja Marija atgūs samaņu, viņai varētu būt runas traucējumi, nosliece uz depresiju, neirozes un citas negatīvas sekas. Tomēr ārsti cer, ka jaunās meitenes organisms veiksmīgāk spēs tikt galā ar komas sekām.

Končalovskis decembrī sociālajos tīklos veica ierakstu, kurā dalījās ar savām pārdomām. Viņš ievietojis citātu no savas grāmatas «Pacilājošais apmāns»:

«Cilvēciskais optimisms ļoti bieži it saistīts ar ticību, ka viss būs labi un nākotnē būs vēl labāk. Man liekas, ka optimismam ir jābūt saistītam ar to, ka labi nekad nebūs, bet vajag dzīvot ar to un tajā. Nest savu krustu. Tajā ir optimisms. Vienmēr vajag atrast sevī spēku dzīvot, saprotot, ka pasaule un mēs tajā esam tālu no ideāla.»

Vecākais dēls Andrejs programmā «Neticama patiesība par zvaigznēm» komentēja: «Meitenes stāvoklis ir stabili smags, teiksim tā. Lai Dievs dod, ka būtu uzlabojumi. Es domāju, ka tēvam nav viegli par šo tematu runāt. Es gribēju atbraukt, bet viņš teica «nē», stāstīja Andrejs.

Končalovskis un Visocka ir atsākuši strādāt, lai samaksātu par dārgo ārstniecību, abi nolēmuši atgriezties darbā. Visocka vada kulinārijas meistarklases savā villā Itālijā. Tāpat viņa laidusi klajā grāmatu «Tiramisu meklējumos». Savukārt Končalovskis strādā pie filmas uzņemšanas, vēsta «topnews.ru».

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu