/nginx/o/2018/07/20/10981161t1h2263.jpg)
Izdevniecība Zvaigzne ABC izdevusi leģendāro Minjonas (Īstajā vārdā Hermīnes Zālītes) pavārniecības mākslas grāmatu. Šī grāmata bija ļoti populāra Latvijas laikā. Tajā ir latviešu un cittautu virtuves ēdieni. Jaunajā izdevumā daļēji saglabātas oriģinālā izdevuma valodas īpatnības.
Zivi - līdaku vai zandartu - novāra veselu sāls ūdenī ar kādiem pipariem, vircēm, etiķi, kādu lielu sīpolu un lauru lapu.
Novārītu zivi noliek uz glītas, garenas zivju bļodas, garnē to apkārt ar svaigām pētersīļu lapiņām un etiķī novārītām puķu kāpostu rozītēm, kā arī maziem šampinjoniem.
Nu sagatavo želeju priekš 4 - 5 mārciņas (1 mārc - 400g) lielas zivs ņem stopu (1,23L) no buljona, kurā zivs vārīta, pieliek tam 2 lotes ( 1 lote 12,8g) želatīna, izkausē un pielej pāris karošu stipra etiķa, uzlej tad caur astru sietu uz zivs virsū un noliek aukstumā. Kad galerts sarecējis, tad zivi vēl var garnēt gar malu ar rīvētiem mārrutkiem un sarkano želeju, kā arī svaigām salātu un pētersīļlapiņām.
Ja šādejādi zivs ar izveicību garnēta, tad tā izskatās ļoti skaista. Lai želejs būtu īsti skaidrs, tad tam var pielikt sakulstītu olas baltumu, uzvārīt un izkāst caur smalku sietiņu.