Šlesers: Ir jāprot sadarboties ar iepriekšējiem ienaidniekiem (112)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā koalīcijā un valdībā pēc Saeimas vēlēšanām ir jāaicina «Saskaņas centrs», Latvijas Televīzijas raidījumā «Sastrēgumstunda» paziņoja jaunās partijas «Vienoti Latvijai» vadītājs un eksministrs Ainārs Šlesers.

«Es aicinātu viņus [SC] koalīcijā, jo viņiem ir jāuzņemas atbildība par Latvijas attīstību. Nevar turēt viņus 20 gadu opozīcijā un ļaut, lai viņi kritizē tos, kas strādā. Lai viņi pierāda, ka var,» savu nostāju pamatoja Šlesers, apliecinot, ka nākamajā valdībā būtu jāiekļauj arī SC.

Savukārt jaunā politiskā spēka «Latvijas attīstībai» līderis Einars Repše atzina, ka neraujas sadarboties ar SC.

«Es neraujos sadarboties ar viņiem [SC], tas būtu ļoti grūti. Man biedē Rīgas parādsaistību pieaugums,» sacīja Repše, runājot par iespējamu sadarbību ar SC pēc Saeimas vēlēšanām.

Šlesers raidījumā vēl uzsvēra, ka ir vajadzīgs nācijas izlīgums, pārstājot meklēt okupantus, un, ja to ir iespējams panākt, Latvija var kļūt par biznesa centru Eiropā.

«Ir jāprot sadarboties ar iepriekšējiem ienaidniekiem. Problēmas ir starp partijām un politiķiem, kas mēģina rakņāties pagātnē un meklēt problēmas,» kritiski sacīja Šlesers.

Viņaprāt, esošajai varai pietrūkst spēcīgas konkurences.

«Es gribu, lai parādās alternatīvs piedāvājums, lai nav tikai mazs kosmētiskais remonts, bet iespēja radikāli mainīt,» sacīja Šlesers, aicinot pārstāt meklēt ārējos ienaidniekus, ņemot vērā, ka Latvija ir pilntiesīga NATO, Eiropas Savienības, Šengenas zonas un eiro dalībvalsts. «Mēs neesam vairs kaut kāda Austrumu valsts, mēs esam Eiropas valsts.»

Savukārt politikas eksperts Jurģis Liepnieks, vērtējot Šlesera piedāvājumu, atzina, ka ar SC ņemšanu valdībā būs par maz, lai panāktu nācijas izlīgumu.

«Nācijas izlīgums skan brīnišķīgi, bet es īsti nevaru saprast, ko tas realitātē nozīmē. Droši vien tas nozīmē varavīksnes valdību,» sacīja Liepnieks.

Pēc Liepnieka domām, topošā reģionu partiju apvienība būtu dāvana jebkurai lielajai partijai, bet piedāvājums ir nepietiekams lielām valsts mēroga vēlēšanām. Tāpat šādai partijai būs problēmas ar vēstījumu.

Tādējādi vienīgais spēks, kam ir kāds vēstījums, ir Repšes partija, uzskata Liepnieks.

Arī LU profesore Inta Brikše piekrita, ka Repšes spēkam vienīgajam ir iezīmēts piedāvājums.

Savukārt uzņēmēja Aiva Vīksna uzsvēra, ka uzņēmējiem svarīga stabilitāte un prognozējamība, kā arī solījumu izpilde. Uzņēmēji arī nevēlas nodokļu izmaiņas, jo tas traucē plānot attīstību.

Neatkarīgais radošais direktors Voldemārs Dūdums bija pavisam kritisks, norādot, ka raidījuma viesi «lej ūdeni» un nespēj atbildēt uz vienkāršiem un konkrētiem jautājumiem.

Neglaimojošus vārdus no ekspertiem izpelnījās arī Šlesera izplūdušie vēstījumi. «Šlesera problēma ir tā, ka viņš iepriekš bija supervecis [..] serdenis visam, un tagad viņš mēģina atkal to pašu. Tas vairs nestrādās, jo šo ēdienu mēs jau divreiz esam ēduši,» vērtēja Liepnieks.

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu