/nginx/o/2018/07/20/10981816t1h0761.jpg)
AS «Lido» šefpavāre Ilga Joma iesaka recepti veselīgu biešu salātu pagatavošanai:
Nepieciešamais:
- viena vidēja lieluma biete,
- divas ēdamkarotes kļavu sīrupa,
- ēdamkarote saulespuķu eļļas,
- divas tējkarotes ķiršu etiķa,
- šķipsniņa maltu ķimeņu,
- šķipsniņa jūras sāls.
Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 200C°. Nomazgājam bieti un cepam aptuveni stundu, ik pa laikam gatavību pārbaudot ar koka irbulīti. Kamēr cepas veidojam marinādi – kļavu sīrupu savienojam ar ķiršu etiķi, maltām ķimenēm un jūras sāli.
Kad biete gatava, izņemam no krāsns, nomizojam, sagriežam gabaliņos, kārtojam bļodā, pārlejam ar marinādi un noliekam ievilkties.
Pēc 30 minūtēm nolejam lieko marinādi, pievienojam saulespuķu eļļu, viegli apmaisām un salāti gatavi.
Sezonas laikā var pievienot arī biešu lapiņas, kā arī mazos ķiršu tomātiņus vai pupiņas. Krāsnī cepto biešu salāti labi saderēs ar liellopa cepeti vai medījumu. Tāpat šos salātus var izvēlēties vieglām vakariņām.
Lai labi garšo!