Laikraksts: Videokamera neietekmēja Šūmahera gūto traumu smagumu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Atsaucoties uz nesen publicētajiem Mihaela Šūmahera slēpošanas negadījuma izmeklēšanas materiāliem, vācu laikraksts «Die Welt» secinājis, ka «Gopro» videokamera, kas bija piestiprināta pie septiņkartējā Pirmās formulas čempiona ķiveres, nav radījusi pastiprinošus apstākļus viņa gūtajām galvas traumām.

Kā atklāj izmeklēšanas materiāli, Šūmahera ķivere pēc atsišanās pret akmeni saplīsusi vairākās daļās, tāpēc sākotneji tika izvirzīta teorija, ka pie ķiveres piestiprinātajai videokamerai bijis «āmura efekts», kas pastiprinājis Šūmahera gūtās traumas.

Francijas Tehnisko izmeklējumu laboratorija «Critt» izmeklēšanas ietvaros bija secinājusi, ka «specifiskā leņķī videokamera varētu būt izraisījusi šoka efektu un likusi ķiverei saplaisāt.» Ķiveru izgatavotājs «Uvex» bija skaidrojis, ka videokamera noteiktos apstākļos var mazināt ķiveres aizsargspēju.

Taču izvērtējot izmeklēšanas slēdzienu, Francijas prokuratūra nolēma krimināllietu neuzsākt, jo nesaskatīja nedz slēpošanas trases īpašnieku, nedz ķiveres izgatavotāju kriminālatbildību.

Tam par iemeslu, kā uzsver «Die Welt», bijis apstāklis, ka Šūmahers pret akmeni atsities ar galvas labo pusi, kas licis ķiverei saplīst vairākos gabalos, taču ķiveres centrā piestiprinātā videokamera trieciena laikā netika bojāta.

«Šādā veidā arī kameras uzņemtais videomateriāls netika bojāts un varēja tikt pilnā apjomā izvērtēts,» secina laikraksts un noraida sākotnējo teoriju, ka videokamera bijusi pastiprinošs apstāklis Šūmahera gūtajām traumām.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu