Ford Kuga - vēl ietilpīgāks vēl ekonomiskāks (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaudīgs, inteliģents un vēl stilīgāks gan no ārpuses, gan iekšpusē – tāds ir jaunais Ford Kuga SUV modelis. Jaunajam Ford Kuga modelim ir pārsteidzoša ietilpība, un tas var lepoties ar inovatīvajām tehnoloģijām, kas padara auto vieglāk vadāmu, draudzīgāku videi un ekonomiskāku. 

Inteliģentā pilnpiedziņas sistēma, ar kuru ir aprīkota Ford Kuga, pielāgojas jebkurai braukšanas virsmai un apstākļiem, aktīvā pilsētas bremzēšanas palīgsistēma ļauj izvairīties no sadursmēm pie maza ātruma, bet Ford SYNC sistēma ļauj brīvroku režīmā komunicēt pa mobilo telefonu, atskaņot mūziku un izpildīt virkni citas darbības. Ford Kuga ir pirmais SUV modelis ar inovatīvo brīvroku bagāžas nodalījuma atvēršanas funkciju – pakustinot kāju zem aizmugurējā bufera, bagāžnieks pats atveras un aizveras.

Ford Kuga pieejama ar 1,6 litru EcoBoost benzīna dzinēju ar 150 ZS 6 pakāpju manuālo transmisiju un 180 ZS ar 6 pakāpju automātisko transmisiju vai 2.0 litru Duratorq dīzeļa dzinēju arī ar 6 pakāpju manuālo vai automātisko transmisiju un divām jaudām 140 ZS vai 163 ZS. Dzinēji nodrošina pārliecinošo sniegumu pat grūtos bezceļa apstākļos. Pateicoties ekonomiskajām Ford ECOnetic tehnoloģijām, mazāks būs arī degvielas patēriņš. Inteliģentā pilnpiedziņas sistēma garantē īpaši jūtīgu vadīšanu uz jebkura reljefa, un ar tās palīdzību Kuga sasniedz iespaidīgu veiktspējas un efektivitātes līdzsvaru.

Apvienojot ērtības, ko sniedz automātiskā transmisija un iekļautā rokas kontrole, Ford PowerShift 6 pakāpju automātiskā divsajūgu pārnesumkārba pati jau iepriekš izvēlas nākamo ātrumu, tādejādi nezaudējot jaudu, ātrumu maiņas brīdī. PowerShift sistēma ne tikai veic ātrumu pārslēgšanu zibenīgi un plūstoši, sniedzot līganu un ērtu braukšanu, bet arī, salīdzinot ar parasto automātisko transmisiju, tā ietaupa degvielu un samazina CO2 izmešus.

Ford Kuga, domājot par ekonomiskāku degvielas patēriņu, aprīkots arī ar automātisko Start Stop sistēmu. Kad Kuga modeļa automobilis apstājas pie luksofora vai gaida rindā, šī sistēma automātiski izslēdz dzinēju (turpinot piegādāt jaudu svarīgākajām funkcijām, piemēram, gaisa kondicionēšanas sistēmai un radio). Kad vēlaties turpināt braukt, dzinējs nekavējoties tiek atkal iedarbināts. Ideāli piemērota sistēma braukšanai pilsētā, jo ar tās palīdzību degvielas patēriņu var samazināt līdz pat 10%.

Inovatīvā Ford Eco Mode informācijas sistēma pārrauga vadītāja braukšanas stilu un uzrāda tā ietekmi uz degvielas patēriņu. Sistēma analizē braukšanas ātrumu, ātrumu pārslēgšanu, bremzēšanu un ātruma palielināšanu, kā arī nosaka attiecību starp īsiem un garākiem braucieniem. Inteliģentā sistēma sniedz ieteikumus kā uzlabot degvielas ekonomiju saskaņā tieši ar konkrētā vadītāja braukšanas stilu.

Līdzīgi kā zīmola Ford tirgus līderis Ford Fiesta, arī Kuga ir aprīkota SYNC brīvroku komunikācijas sistēmu, kas veicina drošību uz ceļiem, kā arī neļauj autovadītājam zaudēt saikni ar apkārtējo pasauli. Ar balsi kontrolējamā sistēma ļauj atskaņot mūziku, veikt un saņemt zvanus brīvroku režīmā, kā arī izvēlēties zvana adresātu tālruņa kontaktpersonu sarakstā ar vienkāršām balss komandām. Tāpat sistēma nolasīs priekšā tālrunī saņemtos teksta ziņojumus. Audio straumēšana ar Bluetooth ļauj straumēt personisko mūzikas kolekciju tieši no mobilā tālruņa vai citas ar Bluetooth savienojamas ierīces tieši uz automobiļa audiosistēmu. Kā arī, SYNC sistēma palīdz autovadītājam veikt zvanu glābšanas dienestiem vairāk nekā 30 Eiropas valstīs, sniedzot tiem informāciju par transportlīdzekļa atrašanās vietu vietējā valodā. Tā darbojas apvienojumā ar sinhronizējamu mobilo tālruni, kad tiek aktivizēts kāds gaisa drošības spilvens vai notiek kāds cits dzīvībai bīstams satiksmes negadījums.

Līdz 31.martam jaudīgais apvidus auto Ford Kuga ar dīzeļdzinēju Inchcape Motors Latvia izmaksās sākot no 9 EUR (6,33 LVL) dienā, turklāt katrs pircējs saņems arī dāvanu 1400 EUR (984 LVL) vērtībā, kura ietilpst: ziemas paka, stila paka, kā arī brīvroku bagāžas nodalījuma atvēršanas sistēma. Piesakies izmēģinājuma braucienam vai zvani 67303000.

Ford Kuga

*Maksas saturs

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu