Beidzot Vaškevičs izsludināts meklēšanā; VID gaida viņa deklarāciju (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kukuļdošanā apsūdzētais un no amata atstādinātais Finanšu ministrijas (FM) ierēdnis Vladimirs Vaškevičs joprojām ir valsts amatpersona, raidījumam «Nekā Personīga» apliecinājis Valsts ieņēmumu dienests (VID).

«Persona Vladimirs Vaškevičs šobrīd joprojām ir uzskatāms par valsts amatpersonu normatīvo aktu izpratnē un tas nozīmē, ka viņam ir pienākums līdz šī gada 1.aprīlim ieskaitot iesniegt valsts amatpersonas deklarāciju,» raidījumā norādīja VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Raidījums arī vēsta, ka TV3 neoficiāli kļuvis zināms, ka Vaškevičs šonedēļ, 18.februārī, izsludināts starptautiskajā meklēšanā, bet oficiālu apstiprinājumu šādai informācijai amatpersonas, arī premjere Laimdota Straujuma (V), nav sniegušas.

Kā jau ziņots, pēc Augstākās tiesas lēmuma par apcietinājuma atstāšanu Vaškevičs turpina ārstēties Austrijā. Tikmēr viņa advokāti gatavo prasību Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Vaškeviča advokāts Oskars Rode aģentūrai LETA apgalvoja, ka Vaškevičs joprojām atrodas Austrijā, kur turpina ārstēties stacionārā un pēc lēmuma pieņemšanas par apcietinājuma piemērošanu viņš nav mainījis savu ārstēšanas vietu. Vaškevičs nekad nav izvairījies no tiesas, gluži pretēji - viņš vienmēr ir sadarbojies ar tiesu tik, cik to ir pieļāvis viņa veselības stāvoklis, apgalvoja advokāts.

«Vaškeviča dzīvībai Latvijā draud briesmas, jo pastāv pamatotas bažas, ka īstie vainīgie atrodas uz brīvām kājām. To pamato arī fakts, ka slepkavības mēģinājumā aizdomās turētie Mārtiņš Putniņš, Edgars Krogerta un Sergejs Markevičus pēdējos gadus atradās apcietinājumā, bet Vaškevičs turpināja saņemt draudus,» iepriekš uzsvēra advokāts.

Savukārt prokuratūra joprojām nekomentē, vai ir oficiāli sākta Vaškeviča meklēšana.

Kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu drošības naudu. Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Vaškeviča advokāte Jeļena Kvjatkovska, Vaškevičs devās uz Austriju un to atļāva tiesa, taču nepieciešamība ārstēties radās tikai tāpēc, ka Austrijā spēji pasliktinājās viņa veselības stāvoklis, kādēļ bija nepieciešama akūta operācija un pēc tam ārstēšanās.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu