Latviešu duelī Eirolīgā uzvar Tamanes komanda, Krastiņai 11 punkti Stambulā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latviešu basketbolistes Zanes Tamanes pārstāvētā Polijas čempionvienība Krakovas «Wisla Can-Pack» trešdien FIBA Eirolīgas mačā ar 72:48 (14:11, 12:13, 19:12, 27:12) savā laukumā pārspēja Francijas vicečempiones Monpeljē «Lattes», ko pārstāv Gunta Baško-Melnbārde

Uzvarētāju sastāvā Tamane šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 35 sekundes, izceļoties ar pieciem punktiem. Latviete iemeta divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņas rēķinā astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Tikmēr Baško-Melnbārde laukumā pavadīja 24 minūtes un 55 sekundes, gūstot tikai vienu punktu. Latviete nevienu no četriem divpunktu raidījumiem un diviem tālmetieniem, taču precīzs bija viens no diviem soda metieniem. Tomēr Latvijas basketboliste iekrāja deviņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu, vienu piezīmi un piecus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

Apakšrupu turnīru «Wisla Can-Pack» noslēdza ar septiņām uzvarām 12 mačos, kas B apakšgrupā ļāva ieņemt trešo vietu. Tikmēr «Lattes» rēķinā četri panākumi, kas neļauj kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Tikmēr citā mačā Ievas Krastiņas pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Viļņas «Kibirkštis-Tiche-IKI» izbraukumā ar 60:81 (19:22, 13:25, 16:14, 12:20) piekāpās spēcīgajam Turcijas klubam Stambulas «Galatasaray».

Krastiņa šajā mačā kļuva par Viļņas komandas rezultatīvāko spēlētāju, 33 minūšu laikā gūstot 11 punktus. Latviete neiemeta nevienu no diviem divpunktu metieniem, taču raidīja grozā trīs no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņas rēķinā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, trīs personiskās piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Ar trim uzvarām 12 cīņās «Kibirkštis-Tiche-IKI» komanda ieņēma priekšpēdējo, sesto vietu C apakšgrupas kopvērtējumā, par vienas uzvaras tiesu apsteidzot Elīnas Babkinas pārstāvēto Horvātijas čempioni «Novi Zagreb».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu