Polu Makartniju godina kā dižāko starp dziesmu autoriem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien britu mūzikas žurnāla NME balvu ceremonijā ar īpašu balvu tika godināta eksbītla Pola Makartnija 50 gadus ilgā mūziķa karjera. Viņš tika apbalvots kā «dižākais starp dziesmu autoriem».

71 gadu vecais Makartnijs nevarēja izskaidrot, kā sacerējis dažas no populārākajām popmūzikas dziesmām pasaulē. «Dziesmu rakstīšana ir tik aizraujoša tāpēc, ka tu nekad nezini, kā to izdarīji. Tāpēc to nav iespējams izstāstīt,» viņš teica, saņemot apbalvojumu no grupas «Blur» dalībnieka Deimona Albarna.

Leģendārā popgrupa «The Beatles» 1963.gada NME ceremonijā uzstājās, bet 1964.gadā - tieši pirms pusgadsimta - ieguva galveno balvu.

Savukārt šogad lielākos panākumus guva indīroka grupa «Arctic Monkeys», kas ieguva piecas balvas, tai skaitā par labāko albumu.

Tikmēr dziedātāja Lilija Alena, kura nesen atsākusi muzicēt pēc ilgāka pārtraukuma, tika apbalvota kā labākā soloizpildītāja. Viņa gan norādīja, ka balvu vairāk pelnījuši citi nominētie mūziķi, piemēram, roka leģenda Deivids Bovijs vai dziedātājs Džeiks Bags.

Alena pasniedza «Dievišķā ģēnija» balvu Ņujorkas rokmūziķei Debijai Harijai un viņas grupai «Blondie». Skotu grupa «Belle & Sebastian» saņēma balvu par izcilu ieguldījumu mūzikā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu