Pārdots Šķēles ģimenei daļēji piederošais atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atkritumu apsaimniekotāja SIA «Zaļā josta» iegādājusies citu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu «Vides pakalpojumu grupa» (VPG), biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Zaļā jostas» valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

Pateicoties šim darījumam, varēsim veikt sen iecerēto darbības paplašināšanu, realizējot vertikālo integrāciju ar citiem tirgus dalībniekiem, lai nostiprinātu pozīcijas atkritumu un otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas tirgū, norādīja Lapsa.

Viņš skaidroja, ka, izvērtējot uzņēmuma attīstības plānus un konkurentus, VPG īpašniekiem - «Bioinvest» - piedāvāts iegādāties viņu atkritumu apsaimniekošanas biznesu, jo tas saskanēja ar SIA «Zaļā josta» iecerēm paplašināt savu darbību, lai nostiprinātos tirgū kā spēcīgs nozares dalībnieks. «Bioinvest» darījumam piekrituši.

Lapsa arī uzvēra, ka pie šī darījuma neplāno apstāties un jau tuvākajā nākotnē iecerēts turpināt uzsākto, lai kļūtu par vienu no spēcīgākajiem nozares pārstāvjiem Latvijā un uzņemties konsolidējošo lomu tajā.

Kā ziņots, VPG 2012.gadā strādājusi ar zaudējumiem 121,3 tūkstošu eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bija 7 miljoni eiro.

Uzņēmums «Vides pakalpojumu grupa» dibināts 1995.gadā. Līdz 2009.gadam tas darbojās ar savu sākotnējo nosaukumu «Nelsens». Uzņēmuma pamatkapitāls ir 742 739 eiro. «Vides pakalpojumu grupas» vienīgais īpašnieks ir SIA «Bioinvest», kurā 90% pastarpināti pieder Guntaram Kokorevičam, bet 10% - ekspremjera Andra Šķēles ģimenei ar partneriem.

SIA «Zaļā josta» dibināta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 700 000 latu. «Zaļā josta» pieder SIA «Per Idea» - 59,8%, SIA «Zaļā karte» - 40% un biedrībai «Latvijas zaļā josta», liecina «Firmas.lv» informācija.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu