Advokāts: Austrijā atceļ Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli (92)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien Austrijas tiesa atcēla atbilstoši Latvijā izdotajam apcietinājuma orderim Vladimiram Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli, viņš ir atbrīvots un plāno turpināt  ārstēšanos, portālam «Apollo" pavēstīja advokāts Oskars Rode.

Šādu lēmumu Austrijas tiesa pieņēma, rūpīgāk izvērtējot lietas materiālus, konstatējot, ka Vaškeviča lietā ir daudz neskaidrību un pretrunu. Tāpat Austrijas tiesa ņēma vērā faktu, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir iesniegtas vairākas sūdzības par Vaškeviča cilvēktiesību pārkāpumiem.

«Mēs ceram, ka šis Austrijas tiesas lēmums motivēs Latvijas tiesībsargājošās iestādes pārskatīt mūsu iepriekš sniegtos argumentus un ņemt tos vērā, nevis klaji ignorēt, kā tas ir bijis līdz šim,» sacīja Rode.

Vaškeviča advokāti jau iesnieguši sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā, norādot visus pret bijušo Valsts ieņēmumam dienesta ģenerāldirektora vietnieku, Muitas Kriminālpārvaldes direktoru vērstos Latvijas tiesībsargājošo iestāžu pārkāpumus, tai skaitā prasot atzīt par pretlikumīgu Latvijas tiesas lēmumu par apcietinājuma kā drošības līdzekļa piemērošanu Vaškevičam.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Austrijas tiesībsargājošās iestādes, saņemot Latvijā izsniegto Eiropas apcietinājuma orderi, pārvietoja Vaškeviču uz citu slimnīcu, kur viņam tika piemērota apsardze.

Jau vēstīts, ka Vaškevičs kopš 2012.gada augusta, kad viņš devās atpūtas braucienā uz Austriju un kad straujas veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ nācās veikt neatliekamu operāciju, viņš ārstējas Austrijā.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu