Divus mēnešu jaunam mazulim, kurš palicis bez mammas, nepieciešama palīdzība (153)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Luka ir pavisam mazs. Un tā ir gadījies, ka viņš ir palicis bez savas mammas rūpēm un uzmanības. Neskatoies uz to, mazulis un tīrs, kopts, mīlēts un aprūpēts, jo par viņu pašaizliedzigi gādā vecmāmiņa. Viņa aizstāj bērnam gan mammu, gan tēti, un nepieļauj domu, ka viņas mīļais mazdēliņš varētu nonākt patversmē. Bet šobrīd ģimene ir ļoti smaga finansiālā stāvoklī, jo vecmāmiņai nācās pamest darbu lai koptu mazuli.

Vecmāmiņa ļoti mīl savu mazo mazdēliņu. Mazais Luka - viņas dzīves iepriecinājums, un viņa cenšas izdarīt visu iespējamo, lai viņš dzīvotu mīlestības atmosfērā, neskatoties uz to, ka mamma nokļuvusi nelabvēlīgu cilvēku sabiedrībā un aizgājusi no mājām.

Dažreiz vecmāmiņa zvana Lukas mammai pa telefonu un jau necenšas neko teikt, tikai dod viņai paklausīties, kā Luka raud, cerot atmodināt viņas mātišķās jūtas, bet diemžēl māmiņu tas neinteresē, viņai ir citas intereses tagad.

Mazais Luka kā par brīnumu ir piedzimis vesels, ārsti veica visas pārbaudes un nekonstatēja nekādas būtiskas novirzes no attīstības normām. Šobrīd vecmāmiņa ir veltījusi visu savu laiku mierīgajam un smaidīgajam mazulim. Visu savu mīlestību viņa dāvā savam mazdēliņam, cenšoties, lai viņš nejūt mammas prombūtni.

Protams, ka vecmāmiņa tālredzīgi bija gatavojusies mazdēla nākšanai pasaulē. Viņa iegādājās gultiņu un ratiņus, sarūpēja paladziņus, drēbītes un visas zīdainīšiem nepieciešamās preces.

Viņa turpina darīt visu iespējamo mazuļa labklājībai, piemēram, viņa jau ir pieteikusies rindā vietai bērnudārzā un ļoti cer, ka pusotra gada vecumā Lukam būs vieta bērnudārzā un viņa varēs atgriezties darbā – tad jau noteikti viņiem nebūs problēmu ar naudu.

Bet šobrīd viņiem ir arvien grūtāk savilkt galus kopā, jo vecmāmiņa bija spiesta pamest darbu, lai koptu mazdēlu. Nebaltai dienai atliktā naudiņa izsīkst, bet mazulim vēl tik daudz kas ir vajadzīgs!

Protams, vecmāmiņa ir vērsusies pēc palīdzības pie sociālā dienesta un ir uzrakstījusi iesniegumu bāriņtiesai, lai viņai ļautu kļūt par sava mazdēla aizbildni. Bet, kamēr tiek noformēta aizbildniecība un citas formalitātes, viņi nesaņem nekādus sociālos pabalstus. Un arī nevar strādāt pagaidām – ar ko lai atstāj tik mazu bērniņu? Savukārt, iekrājumi jau sāk izsīkt.

Šobrīd ģimene atrodas ļoti smagā finansiālā stāvoklī, jo tai gandrīz nav iztikas līdzekļu. Jo mazulim ir vajadzīgas gan drēbītes, gan ikdienas pārtika, gan higiēnas preces.

Mazajai, bet draudzīgai ģimenei ir tikai jāsavelk gali kopā, līdz Luka būs pusotru gadiņu vecs un vecmāmiņa atkal varēs atgriezties darbā.

Lai šo laiku izturētu, ir vajadzīgi 2160 eiro.

Un tad bērniņam katru dienu būs ko ēst, būs nepieciešamās higiēnas preces, autiņbiksītes un medikamenti. Tad ģimene izturēs un tiks galā ar visām grūtībām, un Luka izaugs vesels puika. Palīdziet viņiem pārciest šo smago periodu!

Zvanot pa tālruni 9 000 6782, Jūs ziedosiet 1,42 eiro pārtikas iegādei bezpalīdzīgajam mazulim.

Jūs varat ziedot arī citu summu ar pārskaitījumu uz jebkuru no zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma informācijā norādot «Veselības fonds: Lukam Jerohinam».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»»

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA- Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB- Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal@varonis.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu