Vaškevičam Austrijā atņemta pase (45)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kukuļdošanā apsūdzētajam un no amata atstādinātajam Finanšu ministrijas (FM) ierēdnim Vladimiram Vaškevičam Austrijā atņemta pase, lai ierobežotu viņa pārvietošanos.

«Kā jūs zināt, viņš Austrijā tika ievietots citā ārstniecības iestādē, kur viņam tika nodrošināta apsardze. Advokāti pārsūdzēja, un šis lēmums tika atcelts. Viņam ir atņemta pase, lai viņš nevarētu nekur izbraukt, bet pašreiz šis process par iespējamo viņa izdošanu Latvijai vēl arvien ir procesā,» šodien Latvijas Radio stāstīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Prokuratūras sadarbības partneri Austrijā risina jautājumu par Vaškeviča izdošanu Latvijai, taču prasība par bijušā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka izdošanu noraidīta vēl nav.

Jau ziņots, ka nesen Vaškeviča advokāti ir iesnieguši sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā, norādot visus pret bijušo Valsts ieņēmumam dienesta ģenerāldirektora vietnieku Muitas Kriminālpārvaldes direktoru vērstos Latvijas tiesībsargājošo iestāžu pārkāpumus, tostarp prasot atzīt par pretlikumīgu Latvijas tiesas lēmumu par apcietinājuma kā drošības līdzekļa piemērošanu Vaškevičam.

Februāra beigās Austrijas tiesībsargājošās iestādes, saņemot Latvijā izsniegto Eiropas apcietinājuma orderi, pārvietoja Vaškeviču uz citu slimnīcu, kur viņam tika piemērota apsardze. Advokāts Oskars Rode iepriekš informēja, ka Vaškevičs ir atbrīvots un plāno turpināt ārstēšanos.

Augstākā tiesa (AT) 20.janvārī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas lēmumu grozīt Vaškeviča drošības līdzekli uz apcietinājumu.

Kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu drošības naudu. Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Vaškeviča advokāte Jeļena Kvjatkovska, Vaškevičs devās uz Austriju un to atļāva tiesa, taču nepieciešamība ārstēties radās tikai tāpēc, ka Austrijā spēji pasliktinājās viņa veselības stāvoklis, kādēļ bija vajadzīga akūta operācija un pēc tam - ārstēšanās.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu