Vaidere vēstulē pauž neapmierinātību par ES neizlēmību Ukrainas jautājumā (86)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) reakcija uz nelikumīgo referendumu Krimā 16.martā un tās iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā līdz šim ir bijusi neizlēmīga, nepietiekama un neefektīva, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komitejas deputāte Inese Vaidere (ETP grupa, «Vienotība») un informēja «Apollo», ka tādēļ nosūtījusi vēstuli vairākām augstām ES amatpersonām.

ES neizlēmīgās rīcības dēļ Vaidere Eiropadomes prezidentam Hermanam van Rompejam un ES augstajai pārstāvei ārlietās un drošības politikas jautājamos Ketrīnai Eštonei ir nosūtījusi vēstuli, kurā aicina paplašināt to personu loku, pret kurām saskaņā ar ES Ārlietu Padomes 17.marta lēmumu tiks piemērotas sankcijas, kā arī noteikt ieroču embargo pret Krieviju. Vēstuli parakstījuši arī EP Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komiteju ETP grupas deputāti no Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Rumānijas.

«Mēs ar kolēģiem esam vienisprātis, ka ES rīcībai šajā ārkārtas situācijā ir jābūt daudz stingrākai. Sankcijas jāattiecina ne tikai uz nedaudzām amatpersonām, bet arī uz Krievijas prezidenta administrāciju un Krievijas Domes deputātiem, kā arī viņu ģimenēm,» saka Vaidere. «Sankcijas nav pašmērķis, jo no tām neiegūst neviena puse. Taču, ieviešot stingras politiskās un diplomātiskās sankcijas, ko sajustu ne tikai Krievijas amatpersonas, bet arī viņu ģimenes, iespējams, varētu izvairīties no ekonomiskajām sankcijām, ja Krievija mainītu savu politiku,» vērtē Vaidere.

EP deputāti aicina Hermani Van Rompeju nodrošināt, ka Eiropadomes 20.-21.maija tikšanās sniedz stingru un saskaņotu ES atbildi uz Krievijas rīcību, un aicina izstrādāt ilgtermiņa stratēģiju, lai ierobežotu Krievijas ekspansionistisko politiku. «Krievija nebaidās klaji pārkāpt starptautiskās normas, jo tā netic, ka tās rīcībai būs tūlītējas, jūtamas sekas. Ja ES nereaģēs pietiekami izlēmīgi, apdraudēts būs ne tikai Krimas, bet arī visas Ukrainas tālākais liktenis,» uzsver Vaidere.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu