Samoilovs: Atkārtot sasniegto būs ļoti grūti (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kurš pārī ar Jāni Šmēdiņu pagājušo sezonu noslēdza pasaules ranga pirmajā vietā, portālam «Apollo» pastāstīja par gatavošanos jaunajai sezonai. 

Latvijas duets salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu savos treniņu plānos Ēģiptē nekādas izmaiņas nav ieviesuši. Vienīgi šogad viņi uz Hurgadu devās pāris nedēļas vēlāk, jo pagājušā sezona bija krietni garāka nekā iepriekšējās. Kopā ar Aleksandru un Jāni treniņu grupu veido arī jaunizveidotais duets - Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids, kā arī Toms Šmēdiņš, kura pārinieks Jānis Pēda turpina klasiskā volejbola sezonu. Kādu laiku kopā ar puišiem trenējies arī Samoilova jaunākais brālis, bet pirms dažām dienām grupai pievienojies Vācijas duets.

Šoziem Hurgadā sadarbībā ar «Beach Box» halli risinājās arī amatieru treniņnometne, kurā aktīvi iesaistījās arī Samoilovi un Šmēdiņi. Aleksandrs atzīst, ka atsaucība esot bijusi liela, tomēr uzsvars likts uz kvalitāti nevis kvantitāti, tādēļ daudzi gribētāji palikuši Latvijā. «Domājam pēc sezonas rīkot vēl vienu treniņnometni Spānijā,» atklāj Saša.

Aprīļa sākumā pludmales volejbolisti atgriezīsies Latvijā un turpinās gatavoties sezonai Jūrmalā, bet Pasaules kausa pirmais «Grand Slam» posms risināsies no 29. aprīļa līdz 3. maijam Šanhajā. Pēc tam puiši dosies uz posmu Meksikā, bet jau iegādātās biļetes uz Brazīliju būs jācenšas apmainīt, jo trešais posms ticis atcelts.

Pirms jaunās sezonas Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) bija iecerējusi arī visai būtiskas izmaiņas noteikumos - tāpat kā zāles volejbolā bloks vairs netiktu skaitīts kā pieskāriens. «Sākām to atstrādāt treniņos, jo tas nav viegli. Līdz šim ierasts, ja pēc pieskāriena blokā spēlētājs slikti uzceļ, tad otras komandas uzbrucējs jau atkāpjas no tīkla, bet, ja bloks vairs netiek skaitīts kā pieskāriens, tad situācija kardināli mainās. Tomēr jau pēc divām nedēļām tika paziņots, ka šādi noteikumi vēl nestāsies spēkā. Pirms tam tos izmēģinās dažādos junioru un jauniešu turnīros,» stāsta Samoilovs.

«Tāpat turpinās testēt arī piecu setu mača izspēles kārtību, kad viens sets ilgst līdz 11 punktiem. Tādējādi FIVB vēlas panākt lielāku skatītāju interesi, jo skatītājus visvairāk piesaista setu galotnes. Taču līdzšinējā pieredze rāda, ka tam ir arī savi mīnusi. Piemēram, ja tiekas divas spēkos nevienlīdzīgas komandas, tad spēle nereti ilgst vien 20 minūtes. Diez vai tas ir godīgi pret skatītājiem, kuri, iespējams, ieradušies noskatīties tieši konkrēto maču,» skaidro Aleksandrs.

Runājot par izmaiņām konkurentu nometnēs, Saša izceļ rotāciju Brazīlijā, kur Elisons turpmāk spēlēs kopā ar Brunu, bet veterāns Emanuels būs vienā pārī ar Pedru. No pasaules Top10 pāriem tās pagaidām esot vienīgās izmaiņas. Tāpat vēl nav zināms, ar ko turpmāk kopā spēlēs vēl viens brazīliešu veterāns Rikardu.

Šogad nenotiek pasaules čempionāts, tādēļ par lielākajām sacensībām var uzskatīt Eiropas čempionātu, kas jūnija sākumā risināsies Romā. Bet pirmoreiz vēsturē plānots rīkot «Grand Slam» finālsacensības, kurās līdzīgi kā tenisā piedalītos tikai paši labākie (varētu būt Top16 pāri).

«Runā, ka tieši tādēļ arī tika atcelts posms Brazīlijā, jo brazīlieši septembrī vēlas organizēt «Grand Slam» finālsacensības,» piebilst Samoilovs.

Tikmēr vaicāts par sezonas mērķiem, Aleksandrs atzīst, ka uzsvars tiks likts uz startiem Pasaules kausa posmos. «Pagājušajā sezonā sasniegto būs ļoti grūti atkārtot, taču strādāsim un darīsim visu, kas būs mūsu spēkos.»

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu