Policija nāk klajā ar paziņojumu par krievu miljardiera Berezovska nāvi; joprojām daudz neskaidrību (63)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Lielbritānijas policija nonākusi pie secinājuma, ka Krievijas miljardieris Boriss Berezovskis izdarījis pašnāvību, vienlaikus atzīmējot, ka atsevišķas notikušā detaļas joprojām ir neskaidras, vēsta ārvalstu mediji.

Jau ziņots, ka Berezovska mirstīgās atliekas 2013.gada 23.martā tika atrastas viņa mājas vannas istabā Londonā. Vēlāk izskanēja informācija, ka viņš varētu būt pakārts. Taču, tā kā nekādas vardarbības pazīmes netika atrastas, žurnālisti medijos rakstīja, ka Berezovskis izdarījis pašnāvību.

«Izmeklēšanas laikā nonācām pie secinājuma, ka Berezovska nāves iemesls ir pašnāvība,» teikts policijas slēdzienā. Policijai tomēr tā arī nav izdevies noskaidrot, kam pieder pirkstu nospiedumi vannas istabā, kur tika atrasts viņa līķis.Tāpat arī nav noskaidrota svešinieka personība, kurš tika manīts Berezovska mājas tuvumā divas dienas pirms viņa nāves. Noslēpumā tīts paliek arī jautājums, kāpēc, ierodoties policijai, nostrādāja radiācijas trauksmes signāls, jo nekādas radioaktīvas vielas mājā netika atrastas.

Gan Berezovska apsargs, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsts, kurš pirmais apskatīja līķi, uzskata, ka biznesmenis izdarījis pašnāvību.

Berezovska ārstējošais ārsts atzinis, ka bijis šokā, uzzinot par sava pacienta nāvi, jo nekas neesot liecinājis, ka viņš grasītos sev atņemt dzīvību. Berezovska pašnāvību apšauba arī viņa meitas un bijusī sieva Gaļina Bešarova.Bešarova apgalvo, ka viņš gaidījis atvaļinājumu un bērnus, kas solījuši atbraukt ciemos.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu