Miļuns: «Kurbads» visu sezonu peldējās šokolādē (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Rīga»/«Prizma» hokejistiem panākums Latvijas čempionātā nācis kā ilgais ceļš kāpās, lai arī komandas primārais uzdevums allaž bijis jauno spēlētāju sagatavošana, izcēlis komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Kā ziņots, Latvijas čempionāta finālsērijas sestajā spēlē ceturtdien «Rīga»/«Prizma» savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja regulārajā sezonā uzvarējušo «Kurbads» komandu, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-2 un izcīnot pirmo čempiontitulu vienības pastāvēšanas vēsturē.

«Šis čempionu kauss ir kā ilgais ceļš kāpās. Pagājušajā vasarā federācijā netīšām ieraudzīju šo kausu un pie sevis nodomāju, ka man tas nekad «nespīd». Laikam šoreiz nostrādāja tas «nekad» - parasti skatījāmies uz nākotni, un ar tādu sastāvu par zeltu nevar cīnīties. Nākotne atnāca ātrāk, nekā cerējām,» aģentūrai LETA izteicās Miļuns. «Upurējot vienu turnīru, ieguvām otru.»

Kā zināms, «Rīga»/«Prizma» šogad bija vienīgais Latvijas klubs, kas sāka dalību Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas turnīrā, tomēr jau pēc diviem aizvadītiem mačiem no sacensībām labprātīgi izstājās.

«Noticēju, ka varam pēc tam, kad uzvarējām «Zemgale»/LLU komandu. Smagāk bija tikt pāri pirmajam pakāpienam, bet pēc tam puišos bija redzams, ka tas nav viss. Teicu viņiem - esam ieguvuši vismaz sudrabu, vai pietiek? Viņi pauda apņēmību un gatavību cīnīties līdz galam,» izcēla treneris. «Tikmēr «Kurbads» visu sezonu peldējās šokolādē, bet mēs bijām kā bārenīši. Tagad šokolāde atnāca pie mums. Ar maziem resursiem šoreiz sasniedzām lielus uzdevumus.»

Vienīgos vārtus ceturtdienas mačā otrajā trešdaļā vairākumā guva Jānis Pētersons, kurš cīņas gaitā laukumā devās tikai divās nomaiņās.

«Pētersons ir mans audzēknis no četru gadu vecuma. Kam uzticēties izšķirošākajos brīžos, ja ne tiem, kuri izauguši tavu acu priekšā? Bijām viņu izmantojuši, bet pārsvarā tā epizode bija improvizācija,» gūtos vārtus komentēja treneris.

Jau vēstīts, ka 1996.gadā dibinātais hokeja klubs «Prizma» Latvijas čempionāta finālā spēlēja pirmoreiz vēsturē. Zīmīgi, ka arī hokeja klubs «Kurbads» dibināts 1996.gadā, bet līdz šim tā bija amatieru komanda un šosezon pirmoreiz vēsturē spēlēja virslīgas čempionātā.

Šajā sezonā Latvijas hokeja čempionātā startēja sešas komandas, un pēc regulārā turnīra divas labākās vienības, kas bija «Kurbads» un «Zemgale»/LLU, automātiski nodrošināja sev vietu pusfinālā. Tikmēr ceturtdaļfinālos «Rīga»/«Prizma» ar 3-0 pieveica sacensību pastarīti «Daugavpili», bet «Ozolnieki»/«Monarch» ar tādu pat rezultātu uzvarēja «Dinamo»/«Juniors» komandu.

Savukārt sekojošajās pusfināla sērijās pārliecinošais regulārā čempionāta uzvarētājs «Kurbads» vien ar rezultātu 3-2 pārspēja «Ozolnieki»/«Monarch» komandu, bet «Rīga»/«Prizma» ar 3-1 pārspēja «Zemgale»/LLU vienību.

Bronzas godalgas šosezon nopelnīja «Zemgale»/LLU hokejisti, kuri pēc regulārās sezonas turnīra tabulā ieņēma augstāku vietu nekā «Ozolnieki»/«Monarch».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu