Jaunups: Situācija ar Bērziņu neaizbaidīs citus latviešus no «VEF Rīga» (56)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas basketbola kluba «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups intervijā portālam «Apollo» izteicās, ka tiesāšanās ar bijušo komandas spēlētāju Kasparu Bērziņu būs ilgstoša un tajā ieguvēji būs tikai advokāti.

FIBA Arbitrāžas tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp «VEF Rīga» un basketbolistu lēma par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentiem kopumā samaksāt 440 000 eiro. Tomēr «VEF Rīga», nepiekrītot šim lēmumam, vērsusies Sporta arbitrāžas tiesā.

«Summa nav maza un tā var ietekmēt kluba nākotni. Cik ļoti šī situācija ietekmēs, tas būs atkarīgs no Sporta arbitrāžas tiesas sprieduma. Skaidrs, ka summa, kas ir 15% no kluba gada budžeta, ir liela nauda un tas var ietekmēt,» neslēpj Jaunups. «Ir cerība, ka šī summa būs mazāka. Turklāt ar Kasparu Bērziņu būs arī papildus tiesvedības darbi par zaudējumu nodarīšanu klubam. Tiesāšanās process būs ilgs un par ātru risinājumu šobrīd diemžēl nevar runāt.»

«Vai tas ietekmēs citu latviešu basketbolistu domas par klubu? Mūsuprāt, Kaspars Bērziņš rīkojās ļoti nekrietni un cūciski ne tikai pret klubu, bet arī pret basketbolu kopumā. Arī pret savu darbu un talantu,» uzsver «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs. «Mūsu kluba reputācija ir laba. Var pajautāt jebkuram spēlētājam, kurš pie mums ir spēlējis «VEF Rīga» komandā. Mēs visiem esam samaksājuši un nevienu neesam čakarējuši

«Bet, ja ir viens cilvēks, kurš rīkojas nelietīgi paša vai savu aģentu sakūdīts, tas lai paliek uz viņa sirdsapziņas. Es domāju, ka latviešu basketbolisti ļoti labi zina Kasparu Bērziņu un retais viņam grib līdzināties, jo cilvēks ar tādu talantu savu karjeru ir aizvadījis viduvēji. Turklāt karjera ir jau stipri tās otrajā pusē,» piebilst Jaunups.

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasīt pilnu interviju ar «VEF Rīga» padomes priekšsēdētāju Edgaru Jaunupu.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu