Palīdzēsim mazajam «eņģelītim» no Alojas! (39)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no personīgā arhīva

Rosam Krastiņam ir 9 mēneši, bet viņa svars ir tikai 6 kg. Mazulim ir iedzimta sirdskaite un smaga alerģija uz govs pienu. Ross atpaliek attīstībā no saviem vienaudžiem, jo ilgu laiku viņš bija varējis ēst tikai caur zondi - speciālo caurulīti. Lai mazulis sāktu augt un attīstīties, viņam ir nepieciešama specializētā bērnu pārtika.

Tā ir ļoti dārga, un daudzbērnu ģimenei pašu spēkiem ir ļoti grūti atrast naudu tās iegādei. Šī draudzīgā ģimene dzīvo netālu no Alojas. Rosa vecākajai māsiņai ir 12 gadi, un brālītim – 8 gadiņi. Viņi sauc Rosu par «mūsu mazo eņģelīti».

Ģimene ar prieku gaidīja Rosa nākšanu pasaulē. Grūtniecība māmiņai noritēja normāli, un dzemdības notika bez komplikācijām. Mazulis attīstījās kā visi bērni viņa vecumā. Pirmos četrus mēnešus ģimene dzīvoja laimīgi un priecājās par mazā eņģelīša parādīšanos. Četru mēnešu vecumā mazulis saaukstējās un saslima ar bronhītu smagā formā.

Pēc rūpīgām izmeklēšanām un konsultācijām ārsti atklāja viņam iedzimtu sirdskaiti. Kopš tā brīža vecākiem sākās pavisam cita dzīve, kas bija pilna ar bailēm par mazā Rosa veselību.

Kad Rosam bija pieci mēneši, mazulim sākās alerģija, kuras iemesls bija govs piena nepanesība. Viņš sāka zaudēt svaru un tobrīd, piecu mēnešu vecumā, svēra vien 4,4 kg. Lai mazulis izdzīvotu, ārsti viņam stingri rekomendēja lietot specializēto pārtiku Aptamil Allergy Digestive Care.

Mazulis bija tik novārdzis, ka nevarēja pats ēst, tāpēc slimnīcā viņam ievadīja caurulīti, pa kuru viņš saņēma nepieciešamo barību.

Sešu mēnešu vecumā Rosam sākās elpošanas problēmas saistībā ar sirds kaiti, un bērna dzīvības uzturēšanai nācās iegādāties elpošanas aparātu. Kad Rosam bija 8 mēneši, viņš pārcieta sirds operāciju.

Rosam jau ir piešķirta invaliditāte. Turklāt slimības dēļ viņš atpaliek attīstībā no saviem vienaudžiem. Pagaidām viņš vēl neprot sēdēt, neprot pārvelties no muguras uz vēderiņu un neprot rāpot.

Šobrīd Rosam ir 9 mēneši un viņa svars ir tikai 6 kg. Ilgu laiku viņš tika barots caur zondi, un diemžēl tam ir bijušas sekas, jo tagad, pēc zondes izņemšanas, viņš diemžēl nevar patstāvīgi dzert un ēst šķidro pārtiku. To nākas ievadīt caur muti ar īpašo šļirci.

Galvenais, kas tagad ir vajadzīgs Rosam, lai izveseļotos, ir speciālā medicīniskā pārtika Aptamil Allergy Digestive Care. Viena pārtikas burciņa maksā 18,56 eiro. Vienai nedēļai ir vajadzīgas divas burciņas. Ārsti prognozē, ka šī pārtika būs nepieciešama vēl trīs gadus, un tam būs vajadzīgi aptuveni seši tūkstoši eiro. Un vēl ir nepieciešamas autiņbiksītes un citas higiēnas preces. Mazulim ir vajadzīga arī gultiņa ar matraci.

Pavisam ir nepieciešami 7902,08 eiro.

Ģimenei nav tik daudz naudas, jo bez Rosa tajā aug arī divi skolas vecuma bērni. Tētim ir piešķirta invaliditāte. Māmiņa visu laiku ir kopā ar slimo dēliņu, jo Rosam ir vajadzīga papildu kopšana. Ģimenei ir piešķirts maznodrošinātās statuss un tā ir sociālā dienesta klients.

Vecāki dara visu iespējamo, lai izārstētu savu dēliņu, bet naudas tik dārgas pārtikas iegādei nepietiek. Viņi ļoti cer, ka ziedotāju sirdis tiks aizkustinātas, atsauksies un mazajam Rosam būs nodrošināta nepieciešamā pārtika!

Palīdzēsim mazajam «eņģelītim» no Alojas!

Jūs varat palīdzēt mazulim, zvanot pa tālruni 9000 6782 un ziedojot 1,42 eiro.

Jūs varat ziedot jebkādu citu summu pārtikas iegādei mazajam Rosam ar pārskaitījumu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem ar norādi «Veselības fonds: Ross Krastiņš».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»»

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA- Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB- Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal@varonis.lv

www.varonis.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu