«Ford» Krievijas kopuzņēmums valstī likvidēs trešdaļu darba vietu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV autobūves kompānijas «Ford Motor Co.» Krievijas kopuzņēmums «Ford-Sollers» trešdien paziņoja, ka pārdošanas apjoma krituma dēļ plāno likvidēt trešdaļu darba vietu rūpnīcā, kas atrodas netālu no Sanktpēterburgas.

«Mēs apstiprinām, ka mēs Sanktpēterburgas rūpnīcā likvidēsim 700 darba vietas,» norādīja «Ford-Sollers» preses pārstāve.

Rūpnīca Vsevoložskā, kas atrodas pie Krievijas otras lielākās pilsētas, nodarbina aptuveni 2000 cilvēku.

«Ford-Sollers» vēsta, ka uzņēmumam nepieciešams pielāgoties pašreizējiem tirgus apstākļiem.

«Mūsu lēmums galvenokārt skaidrojams ar rubļa vērtības kritumu, tirdzniecības apjoma samazināšanos un patērētāju novēršanos no kompaktklases automašīnām, kur «Ford» zīmols ir līderis Krievijā,» teikts kompānijas paziņojumā.

«Ford-Sollers» arī norādīja, ka veiks izmaiņas ražošanas grafikā Tatarstānas rūpnīcā, lai padarītu to krietni efektīvāku.

Kā vēstīts, Krievijas lielākā, taču grūtībās nonākusī autobūves kompānija «AvtoVAZ» janvārī paziņoja, ka plāno likvidēt 7500 darba vietas jeb 11% no kopējā darba vietu skaita, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus un atgriezties pie peļņas gūšanas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu