CSDD sveiks labākos satiksmes drošības skolotājus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) īpašā pasākumā sveiks konkursa «Labākā CSDD satiksmes drošības skola – 2013» skolotājus, kuru pārstāvētās skolas ierindojušās šī konkursa pirmajā divdesmitniekā. Pasākuma laikā skolotāji varēs arī iepazīties ar CSDD sagatavotajiem satiksmes drošības izglītības materiāliem, kā arī pārrunāt jautājumus, lai Latvijā pilnveidotu satiksmes noteikumu mācīšanu un mācīšanos.

Konkursa «Labākā CSDD satiksmes drošības skola» rezultātus veido divu CSDD sacensību skolēniem – «Jauno satiksmes dalībnieku forums» un «Gribu būt mobils!», rezultāti. Kopējos rezultātos tika ņemti vērā skolēnu sasniegumi (kvalitatīvie rezultāti) abos konkursos, kā arī skolu iesaiste un aktivitāte (kvantitatīvie rezultāti).

Jau vēstīts, ka martā apkopoti CSDD ikgadējā konkursa «Labākā CSDD satiksmes drošības skola – 2013» rezultāti: 1.vietā – Popes pamatskola (172,30 punkti), 2.vietā – Strautiņu pamatskola (162,69), 3.vietā – Rucavas pamatskola (147,44 punkti). Aizvadītajā sezonā līderos izvirzījušās skolas, kuru skolēni vairāku gadu garumā sevi apliecinājuši kā zinošus ceļu satiksmes noteikumu pārzinātājus un CSDD sacensību dalībniekus. Kopumā iepriekšējā sezonā CSDD sacensībās piedalījās 195 izglītības iestādes. Visi rezultāti atrodami CSDD mājas lapā.

Savukārt uz pasākumu aicināti labākie skolotāji no 20 labākajām skolām: Popes pamatskolas, Strautiņu pamatskolas, Rucavas pamatskolas, Kusas pamatskolas, Nīcas vidusskolas, Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas, Ērģemes pamatskolas, Kārķu pamatskolas, Rugāju vidusskolas, Kuldīgas Alternatīvā sākumskolas, Gulbenes Bērzu sākumskolas, Ilūkstes 1.vidusskolas, Baložu vidusskolas, Dravnieku pamatskolas, Zemgales vidusskolas, Skaistkalnes vidusskolas, Cēsu pilsētas pamatskolas, Salienas vidusskolas, Tukuma 2.pamatskolas un Priekuļu vidusskolas.

Lai ieinteresētu Latvijas skolēnus par satiksmes drošību un lai pilnveidotu viņu zināšanas un izpratni par drošu satiksmi, CSDD jau 20 gadus īsteno dažādus izglītības projektus un rīko konkursus visu vecumu jauniešiem – «Jauno satiksmes dalībnieku forums», «Gribu būt mobils!», «Gada jaunais autovadītājs», kā arī īsteno citas aktivitātes.

CSDD izglītības projektu mērķis gadu no gada sevi attaisno, jo palielinās gan bērnu un jauniešu interese un izpratne par ceļu satiksmes drošību, gan katru gadu pieaug skolu skaits, kas piedalās CSDD izglītības projektos. 2013.gadā konkursā «Labākā CSDD satiksmes drošības skola» piedalījās teju 200 izglītības iestādes visā Latvijā.

CSDD ir pateicīga visiem skolotājiem un atbalstītājiem, kuri palīdzēja skolēniem sagatavoties un piedalīties CSDD satiksmes drošības projektos, kā arī prata ieinteresēt viņus par ceļu satiksmes drošības jautājumiem.

Plānots, ka pasākumā būs pārstāvēts arī CSDD izglītības projektu sadarbības partneris – Valsts izglītības satura centrs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu