5 padomi, ko interjerā paņemt no zviedriem (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no DEKO arhīva.

No grīdas līdz griestiem balti un tomēr ļoti mājīgi. Kā zviedriem izdodas savos interjeros izbēgt no slimnīcas efekta? Žurnāls DEKO sniedz atbildi. 

1. Senas lietas

Ieejot skandināvu mājā, neviļus pārņem silta sajūta. Noslēpums ir senas lietas, ko nevis met ārā, bet atjauno. Tās atmodina pat visvēsāko telpu, piešķirot tai dvēseli un īstumu.

2. Grāmatplaukti

Vairāki pētījumi pierādījuši, ka skandināvi ir vieni no lielākajiem lasītājiem pasaulē. Lasīšana atspoguļojas arī skandināvu dizainā, kur grāmatplaukti ir neiztrūkstoša sastāvdaļa. Bet grāmatas – tas atkal ir personiskums un attieksme.

3. Gaisma

Zviedrija ir ziemeļu valsts, kurā ziemas ir izteiktākas, garākas un skarbākas nekā pie mums, līdz ar to arī gaisma tiek vērtēta augstāk un gaismas objekti veidoti izjustāk. Mazas naktslampiņas logos ir zviedru klasika.

4. Sveces

Zviedri mīl ne tikai gaismu, bet arī siltumu, tādēļ ikkatrā mājā atrodamas sveces, kas ir miera un gaišuma simbols.

5. Vieglums

Viss tumšais, drūmais un smagnējais lai paliek aiz durvīm – zviedri savās mājās vēlas redzēt gaismu un vieglumu. Gaišas sienas, grīdas un mēbeles – viss, kas atstaro gaismu un padara tumšās ziemas īsākas. Vienkārši interjera priekšmeti, kas nepadara koptēlu smagnēju, – tas ir skandināvu minimālisms.

Plašāk par skandināvu dizainu un interjeriem DEKO aprīļa numurā.

*Maksas saturs

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu